counter

Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ: Η συλλεκτική φωτογραφία από την επέτειο του γάμου τους

Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ: Η συλλεκτική φωτογραφία από την επέτειο του γάμου τους
Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ: Η συλλεκτική φωτογραφία από την επέτειο του γάμου τους

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ πρώτη φορά γνωρίστηκαν στη Σχολή Εθνικού Θεάτρου όπου επρόκειτο να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις.  Ανάμεσα τους υπήρχε μια κόντρα η οποία ξεκίνησε από τη πρώτη στιγμή που ειδώθηκαν. Όταν η Αλίκη έμαθε ότι ο Δημήτρης είναι από τον Πειραιά άρχισε να εκφράσει την αντιπάθεια της. Αυτά άρχισαν να ανήκουν στο παρελθόν από το καλοκαίρι του ΄64, όπου οι δύο ηθοποιοί ανακοίνωσαν την πρώτη τους συνεργασία στο θέατρο, ανεβάζοντας την «Καλόμπ», αλλά και στον κινηματογράφο «Μοντέρνα Σταχτοπούτα», όπου ερωτεύτηκαν παράφορα. Δύο μήνες μετά, η ερωτική φλόγα μεταξύ των δύο ηθοποιών είναι όλο και πιο εμφανής, διότι αντάλλασαν επί σκηνής καυτά φιλιά, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και δη της Δέσπως Διαμαντίδου, η οποία διατηρούσε σχέση χρόνων με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον Ντίντη Καρύδη-Φουξ. Στην αρχή της σχέσεις τους, οι δύο ηθοποιοί προσπάθησαν να κρατήσουν τη σχέση τους κρυφή και πραγματοποιούσαν κρυφές συναντήσεις αργά τα βράδια.

 

Λίγο αργότερα, «Είναι καιρός να βρω ένα μαζεμένο κορίτσι και να παντρευτώ» λέει μεταξύ αστείου και σοβαρού ο ηθοποιός σε συνέντευξή του. Όπως και συνέβη στις 17 Ιανουαρίου του 1965 η Αλίκη και ο Δημήτρης ενώνονται με τα ιερά δεσμά του γάμου στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον λόφο των Δελφών. Μάλιστα, η πρόταση γάμου έγινε πάνω στη θεατρική σκηνή, μπροστά στα έκθαμβα μάτια των θεατών. Εκεί βρέθηκε πλήθος κόσμου για να απαθανατίσει τις όμορφες στιγμές τους.

Έκτοτε, η Αλίκη και ο Δημήτρης υπήρξαν ένα από τα πιο αγαπητά ζευγάρια του ελληνικού κινηματογράφου, με την ένταση, το πάθος και την λάμψη να παίζουν τον δικό τους καθοριστικό ρόλο στα πράγματα. Μία σημαντική στιγμή κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους στάθηκε ο ερχομός του γιου τους, Γιάννη. Το «Down Town» έκανε ένα αφιέρωμα με 18 σελίδες για την χολιγουντιανή ζωή της 20 χρόνια μετά το θάνατο της,  ανάμεσα τους και η φωτογραφία από την  πρώτη επέτειο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ ένα χρόνο μετά το γάμο τους στο σπίτι τους στη Στησιχόρου. Και οι δυο ηθοποιοί  φωτογραφήθηκαν χαμογελαστοί και ευτυχισμένοι αλλά που να ήξεραν ότι η ευτθχία τους μετά από 9 χρόνια θα τελείωνε

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR