counter

Ποια είναι τα ιδανικά ποτά για τα παιδιά;

Ποια είναι τα ιδανικά ποτά για τα παιδιά;
Ποια είναι τα ιδανικά ποτά για τα παιδιά;

Παιδιά

Ξέρεις ότι η ανάγκη του παιδιού για υγρά ιδιαίτερα  το καλοκαίρι είναι αυξημένη κι εσύ αναρωτιέσαι τι είναι καλύτερο: Να του δώσεις χυμό, γάλα ή απλά νεράκι;  

Νερό: Η κατανάλωση νερού είναι μια πολύ καλή επιλογή για την ενυδάτωση των παιδιών, ειδικά κατά τη διάρκεια σωματικής δραστηριότητας σε θερμό περιβάλλον. Επιπλέον, το νερό ενυδατώνει χωρίς να παρέχει ενέργεια (επιπλέον θερμίδες) ή να βλάπτει την οδοντική υγιεινή.

Γάλα: Αποτελεί μια καλή επιλογή για τα παιδιά και προσφέρει εκτός από ενυδάτωση καιαπαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνες Β.

Αναψυκτικά και χυμοί με ζάχαρη: Πρόκειται ως επί τω πλείστον για ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα που μπορεί να προσφέρουν νερό για την ενυδάτωση των παιδιών, ταυτόχρονα όμως μπορεί να συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους και να οδηγήσουν στην ανάπτυξη τερηδόνας, εάν καταναλώνονται συχνά. Τέτοια είναι τα αναψυκτικά με ζάχαρη αλλά και οι χυμοί, ειδικά όσοι περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη. Για τον λόγο αυτό συστήνεται να δίνεται προσοχή στις ετικέτες των χυμών και να προτιμώνται εκείνοι που αναγράφουν ότι είναι 100% φυσικοί.

Αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη: Παρόλο που προσφέρουν νερό χωρίς να παρέχουν ενέργεια (επιπλέον θερμίδες), δεν αποτελούν καλή επιλογή για την ενυδάτωση των παιδιών καθώς –αρκετά από αυτά– περιέχουν καφεΐνη. Επιπλέον, αρκετά ποτά από τις κατηγορίες των αναψυκτικών και των χυμών, μπορεί να είναι ελαφρώς όξινα και να προκαλέσουν διάβρωση στο σμάλτο των δοντιών, εάν καταναλώνονται συχνά.

 Διαβάστε περισσότερα: http://www.happymom.gr/article/357030/poia-einai-ta-idanika-pota-gia-ta-paidia-/

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR