counter

#PrayForIstanbul: Ο κόσμος θρηνεί για την Κωνσταντινούπολη

#PrayForIstanbul: Ο κόσμος θρηνεί για την Κωνσταντινούπολη
#PrayForIstanbul: Ο κόσμος θρηνεί για την Κωνσταντινούπολη

Τουρκία

Από τη μία ως την άλλη άκρη της Γης, ο κόσμος θρηνεί για τα θύματα της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία συγκλονίστηκε για ακόμα μία φορά. Η Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ βρέθηκαν στο στόχαστρο των τρομοκρατών, που με τρεις βομβιστικές επιθέσειςσκόρπισαν το θάνατο και τραυμάτισαν εκατοντάδες ανυποψίαστους ανθρώπους.

Η Τουρκία κήρυξε τη χθεσινή μέρα ως ημέρα πένθους και οι σημαίες σε όλα τα κυβερνητικά και δημόσια κτήριά της κυμάτιζαν μεσίστιες. Τα θύματα του Ατατούρκ, αυτήν τη φορά, ήταν στην πλειονότητά τους Τούρκοι και προστέθηκαν στη μακρά λίστα των τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν πλήξει την Τουρκία από την αρχή του έτους.

Στα social media το hashtag #PrayForIstanbul (προσευχή για την Κωνσταντινούπολη) έκανε την εμφάνισή του, όπως και η το σήμα της τουρκικής σημαίας σε διάφορες μορφές του.

Την ίδια ώρα, κτήρια φωτισμένα στα χρώματα της τουρκικής σημαίας και μνημεία στο κόκκινο, έστειλαν τη δική τους προσευχή για τα δεκάδες θύματα ακόμα μιας επίθεσης σε τουρκικό έδαφος.

Η Πύλη του Βρανδεμβούργου, ο Πύργος του Άιφελ, η Βουλή της Βικτόρια στην Αυστραλία, το ολλανδικό παλάτι, η ιστορική γέφυρα της πόλης Μοστάρ στη Βοσνία, οι πύργοι του Κουβέιτ, το Τορόντο, η Ερζεγοβίνη, αλλά και το γήπεδο του Γουέμπλεϊ, όπως και το Empire State Building έμεινε σκοτείνό– πρόσφατα είχε φωτιστεί στα χρώματα του ουράνιου τόξου, τιμώντας τα θύματα του Ορλάντο – όλα έγιναν κόκκινα χθες το βράδυ, τιμώντας τους 42 πλέον νεκρούς.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR