counter

Χοιρινό με μυρωδικά ψημένο στον φούρνο (καπρικό)

Χοιρινό με μυρωδικά ψημένο στον φούρνο (καπρικό)
Χοιρινό με μυρωδικά ψημένο στον φούρνο (καπρικό)

Αλατίζετε τα χοντροκομμένα κομμάτια της σπάλας 8-10 ώρες πριν μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.

Τοποθετείτε το κρέας πάνω σε μια σχάρα και από κάτω βάζετε ένα ταψί με νερό. Ψήνετε αρχικά στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Συνεχίζετε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον μία ώρα και 10 λεπτά.

Όταν το κρέας ροδίσει και ψηθεί εντελώς, αδειάζετε τα υγρά από το ταψί. Σε ένα μεγάλο πήλινο σκεύος, τοποθετείτε ψιλοκομμένα όλα τα βότανα και τα μαγειρεύετε στη φωτιά για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια σβήνετε και βάζετε αμέσως το σκεύος κάτω από τη σχάρα, ώστε να καπνιστεί το κρέας πάρα πολύ καλά.

Απλώνετε σε μια λεία επιφάνεια 2-3 λαδόκολλες, σκορπάτε μερικά λεμονόφυλλα και τοποθετείτε επάνω το κρέας ζεστό. Κλείνετε αμέσως σφιχτά και το αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.

Σερβίρετε το κρέας κρύο μαζί με άφθονη πράσινη σαλάτα.

*Tip: Καπρικό είναι ένας τρόπος ψησίματος του χοιρινού κρέατος σε ορισμένα χωριά γύρω από την πόλη του Ηρακλείου.

Περισσότερες συνταγές στο MY tv που κυκλοφορεί!

Εξώφυλλο

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR