counter

Πύρινος εφιάλτης στα Δερβενοχώρια

Πύρινος εφιάλτης στα Δερβενοχώρια
Πύρινος εφιάλτης στα Δερβενοχώρια

Δερβενοχώρια

Για τέταρτο 24ωρο συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά στα Δερβενοχώρια ενω η μυρωδιά καμμένου είναι έντονη στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση απο την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά μαίνεται σε δύο βασικά μέτωπα, τα οποία αποτελούνται απο πολλές εστίες, μέσα σε χαράδρες κυρίως, αλλά κατα τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία και κυρίως κοντά στο χωριό Πράσινο.

Το ένα μέτωπο, όπου έχει πέσει και το μεγάλο βάρος των δυνάμεων πυρόσβεσης, είναι ανάμεσα στα χωριά Πράσινο και Πάνακτο, ενώ το άλλο είναι ανατολικά, κοντά στα νταμάρια του Φράγκου, προς την ΤΙΤΑΝ.

Απο την Πυροσβεστική πάντως διευκρινίζουν οτι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Οι πυροσβέστες δίνουν τιτάνια μάχη για να μην "περάσει" η φωτιά στην Πάρνηθα. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 140 πυροσβέστες με 75 οχήματα, 179 άτομα πεζοπόρο, 100 στρατιώτες, 23 οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,10 ιδιωτικά βυτιοφόρα και 17 σκαπτικά μηχανήματα. 

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε η επιχείρηση απο αέρος. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 5 ελικόπτερα, 6 αεροσκάφη Καναντέρ και 4 Πετζετέλ.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR