counter

Παραιτείται ο Κάμερον

Παραιτείται ο Κάμερον
Παραιτείται ο Κάμερον

Kαμερόν

"Ο Βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας κι η επιθυμία του θα γίνει σεβαστή" είπε ο αρχηγός του συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας στο διάγγελμα του λίγο μετά τα επίσημα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

«Η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία...χρειαζόμαστε έναν νέο πρωθυπουργό τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ντάουνινγκ Στριτ, διευκρινίζοντας ότι θα παραιτηθεί.

«Δεν είμαι εγώ ο ηγέτης που θα κατευθύνω τη χώρα στο νέο της προορισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Είναι μια εντολή που πρέπει να ακολουθήσουμε" τόνισε και συμπλήρωσε πως "δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα".

Ακόμη δήλωσε περήφανος που υπήρξε πρωθυπουργός. «Εδωσα την ψυχή μου στην καμπάνια για την παραμονή. Η χώρα όμως απαιτεί νέα ηγεσία» είπε.

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως δεν υπάρξει άμεσος κίνδυνος για ανατροπές στη ζωή όσων ζουν στη Βρετανία. «Θέλω να δηλώσω ότι δεν θα υπάρξουν άμεσες αλλαγές στις συνθήκες ζωής τόσο των ευρωπαίων που ζουν στη χώρα, όσο και των βρετανών που ζουν στο εξωτερικό».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. θα πρέπει να γίνει από νέο πρωθυπουργό, αλλά πρόσθεσε ότι θα παραστεί κανονικά στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, την Τρίτη και την Τετάρτη. 

Η οικονομία της Βρετανίας παραμένει ισχυρή και δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο που διακινούνται τα αγαθά, υποστήριξε. 

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR