counter

Δες και την άλλη πλευρά

Δες και την άλλη πλευρά
Δες και την άλλη πλευρά

Υπάρχει η δράση και η αντίδραση. Αυτός που δρα έχει δύναμη, έχει χαρακτήρα. Τον διακατέχει αποφασιστικότητα και προχωρά χωρίς φόβους. Ο αντιδραστικός από την άλλη, είναι αυτός που απαντά στην δυναμική του ανθρώπου που δρα, χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι στον άλλον η αντίδραση, είναι τόσο μικρή στα μάτια του, που τον έχει θεωρήσει χαμένο πριν ο ίδιος να το έχει καν καταλάβει.

Ο άνθρωπος που δεν είναι ελεύθερος μέσα του, είναι αντιδραστικός. Η αντίδραση απέναντι στον κόσμο σημαίνει ότι γίνεσαι θύμα του. Μόνο όποιος δεν προσδοκά από άλλους, μόνο αυτός που βλέπει τον κόσμο ως αυτοβελτίωση, που έχει συνειδητοποιήσει ότι το κάθε πράγμα, κάθε γεγονός είναι τροφή για εξέλιξη προς το γενναίο ταξίδι της ζωής του, μπορεί και προχωρά. Πολλές φορές εμφανίζονται άνθρωποι μπροστά μας για να μας αποτρέψουν να προχωρήσουμε πιο πέρα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η παγίδα μας, αλλά και η θεραπεία μας.

Μέσω αυτών των ανθρώπων, που είναι, φυσικά, δική μας αντανάκλαση, γινόμαστε καλύτεροι, καθώς βλέπουμε κομμάτια συμπεριφοράς μας, που δεν μας αρέσουν και μπορούμε πιο εύκολα να τα αλλάξουμε. Ο κόσμος είναι ένα γυμναστήριο του νου, του είναι μας, στον οποίο μπορείς να δρας και να ερμηνεύεις τα πράγματα όπως επιθυμείς, να προσπαθείς και να ξαναπροσπαθείς, μέχρι να αποδείξεις στον εαυτό σου, ότι η θεατρική σου παραστάση είναι πια στα μέτρα σου, έχεις γίνει πιο ακέραιος, πιο ελεύθερος, ευτυχισμένος. Αργά ή γρήγορα όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτή την διαδικασία, με τον αληθινό εαυτό μας. Η διαδικασία μπορεί να χαρακτηριστεί επίπονη και μοναχική, αλλά αξίζει όλη η διαδρομή, όσο τίποτα άλλο και αυτό γιατί έχεις γίνει ότι ονειρευόσουν. Έχεις κάνει το όνειρο πραγματικότητα και το ζεις με απόλυτη ευτυχία. Έχεις γίνει ατρόμητος. Δεν προσβάλλεσαι από συμπεριφορές άλλων, ούτε και ενοχλήσε. Έχεις κατανοήσει ότι ο καθένας βλέπει την ζωή μέσα από τα δικά του μάτια, πράττει όπως ξέρει και μπορεί και αποδέχεσαι ή δεν αποδέχεσαι τους άλλους όπως είναι, χωρίς να έχεις καμία διάθεση να τους αλλάξεις. Παρατηρείς και μέσω της παρατήρησης, αγαπάς περισσότερο.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR