counter

“Νεκρώνουν” οι αστικές συγκοινωνίες το Σαββατοκύριακο

“Νεκρώνουν” οι αστικές συγκοινωνίες το Σαββατοκύριακο
“Νεκρώνουν” οι αστικές συγκοινωνίες το Σαββατοκύριακο

ΜΜΜ

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες στο «αντιεργατικό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης,το οποίο ψηφίζεται την Κυριακή, 22 Μαΐου. 

Την αρχή θα κάνουν το Σάββατο 21 Μαΐου, οι εργαζόμενοι στο μετρό, οι οποίοι ξεκινούν 48ωρη απεργία. Από τα ξημερώματα της Κυριακής έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, 23 Μαΐου, ακινητοποιούνται, επίσης,λεωφορεία, τρόλεϊ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος. 

Αντιθέτως, κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος το Σαββατοκύριακο, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, άμεσα, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια το Σάββατο και την Κυριακή.  

Τα συνδικαλιστικά σωματεία, πάντως, θα συνεδριάσουν, εκ νέου, τη Δευτέρα, 23 Μαΐου, προκειμένου να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.  

Οι εργαζόμενοι σε όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς θα συμμετάσχουν το απόγευμα της Κυριακής στο συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου που διοργανώνουν στο Σύνταγμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR