counter

“Μπλακ άουτ” στη χώρα για ασφαλιστικό και φορολογικό

“Μπλακ άουτ” στη χώρα για ασφαλιστικό και φορολογικό
“Μπλακ άουτ” στη χώρα για ασφαλιστικό και φορολογικό

Ελλάδα

Με 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο αλλά και συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις,  απαντούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην επικείμενη ψήφιση την Κυριακή στη Βουλή του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου.

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» ενώ η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη γενική απεργία.

Παρασκευή και Σάββατο κατεβάζουν ρολά και οι Δήμοι της χώρας με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ . Εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν, ήδη, ξεκινήσει και  καταλήψεις σε ΧΥΤΑ, δημοτικά γκαράζ, και σε άλλα δημοτικά κτίρια.

«Χειρόφρενο» στα μέσα μεταφοράς  

Η Αθήνα θα μείνει χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, μετρό,  λεωφορεία και τρόλεϊ την Παρασκευή και το Σάββατο.

Την Κυριακή οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και τα μπλε λεωφορεία θα κάνουν στάσεις εργασίας την Κυριακή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. Στην απεργία συμμετέχει, έως και την Κυριακή, και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια από το πρωί της Παρασκευής και για τέσσερις ημέρες όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

24ωρο λουκέτο σε εμπορικά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισαν να κλείσουν για 24 ώρες την Κυριακή τα εμπορικά καταστημάτων και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  κατηγορώντας την κυβέρνηση  κυβέρνηση ότι με διαδικασίες fast track προσπαθεί να αιφνιδιάσει την κοινωνία προωθώντας την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Απεργούν και οι γιατροί

Στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ από τις 06.00 της Παρασκευής 6 Μαΐου 2016 έως τις 06.00 της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης 

Κατεβαίνουν στην Αθήνα οι αγρότες

Γενικό προσκλητήριο απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων η οποία καλεί τους αγρότες από όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στο παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο το Σάββατο στην Αθήνα, στις 6 μμ στην Ομόνοια. 

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR