counter

"Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου": Αυτός είναι ο νέος διευθυντής

"Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου": Αυτός είναι ο νέος διευθυντής
"Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου": Αυτός είναι ο νέος διευθυντής

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, σκηνοθέτης και ιδρυτής του θεάτρου του Νέου Κόσμου, αναλαμβάνει την θέση του νέου  καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών λίγα εικοσιτετράωρα μετά την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ.  Ο ίδιος  μάλιστα, έδωσε το «παρών» την περασμένη Παρασκευή , στη συνάντηση των Ελλήνων ηθοποιών κατά Φαμπρ.


Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να καλύψει τον χαμένο χρόνο και να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στο Φεστιβάλ, που θα συντροφεύσει το κοινό αυτό το καλοκαίρι.


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Τελείωσε τη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Εργάστηκε ως ηθοποιός μέχρι το 1992, στην συνέχεια στράφηκε κυρίως στη σκηνοθεσία. Από τους πιο ένθερμους οπαδούς της νέας γενιάς καλλιτεχνών, έχει διδάξει κυρίως στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και με τις παραστάσεις του έχει αναδείξει πολλούς νέους ηθοποιούς. Δούλεψε στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, σε ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο και από το 1997 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, τη μόνιμη στέγη του. 

Διαβάστε επίσης: "Speed Date": Διάσημοι καλεσμένοι στην επίσημη πρεμιέρα - Φωτογραφίες

Διαβάστε επίσης: "Η όπερα της πεντάρας": Οι καλεσμένοι της πρεμιέρας στο "Παλλάς"

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR