counter

Ματαιώνεται οριστικά το Κύπελλο Ελλάδος

Ματαιώνεται οριστικά το Κύπελλο Ελλάδος
Ματαιώνεται οριστικά το Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο

Με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ματαιώθηκε η φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά τα έκτροπα στο γήπεδο της Τούμπας στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Μετά την απόφαση για αναβολή του αγώνα ΑΕΚ – Ατρόμητου,ήρθε και η απόφαση για οριστική διακοπή και ματαίωση της φετινής διοργάνωσης.

Οι καταιγιστικές αυτές εξελίξεις προέκυψαν με αφορμή τα νέα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο γήπεδο της Τούμπας στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης οπαδοί του ΠΑΟΚ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ από τις κερκίδες εκσφενδόνιζαν φωτοβολίδες, δημιουργώντας χάος. 

Αφορμή ήταν μία φάση στην οποία οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, το οποίο δεν έδωσε ο διαιτητής και ο Μακ στη συνέχεια αποβλήθηκε. Ο άσος του ΠΑΟΚ επιχείρησε να χαιρετήσει ειρωνικά το βοηθό διαιτητή, για να ακολουθήσει "βροχή" από καπνογόνα και φωτοβολίδες.

Δεκαπέντε συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Συνολικά δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος, στην Τούμπα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για άτομα, ηλικίας 16 έως 39 ετών. Δώδεκα εξ αυτών συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια που οδήγησαν στην οριστική διακοπή της αναμέτρησης, ενώ οι υπόλοιποι τρεις είχαν συλληφθεί πριν την έναρξη του αγώνα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει κατά περίπτωση τα αδικήματα της αθλητικής βίας, της πρόκλησης σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της κατοχής φωτοβολίδων, όπως επίσης παραβάσεις περί εκρηκτικών κ.ά.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΕΠΟ: «Ως εδώ και μη παρέκει με πολιτικά τερτίπια»

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση παίρνοντας θέση για τα νέα έκτροπα που σημειώθηκαν σε ακόμη ένα γήπεδο φέτος, αυτή τη φορά σε αγώνα διοργάνωσης, της οποίας έχει η ίδια την εποπτεία.

Η Ομοσπονδία αναφέρεται στις δηλώσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο δεν κατονομάζει, επισημαίνοντας ότι δεν θα επιτρέψει πολιτικά τερτίπια και επιδιώξεις «που μπορούν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα στη χώρα στο όνομα δήθεν ποδοσφαιρικών συμφερόντων».

Η ΕΠΟ καταδικάζει τα επεισόδια, τονίζει ότι θα καταλογίσει την ευθύνη που αναλογεί στη διαιτητική ομάδα για τις αποφάσεις της, αλλά υπογραμμίζει πως δεν θα επιτρέψει την εμπλοκή του ποδοσφαίρου «σε παιχνίδια και επιδιώξεις που υπερβαίνουν τις ποδοσφαιρικές αντιπαραθέσεις εντός του γηπέδου και επιχειρούν να φορτώσουν στην πλάτη του αθλήματος τις παθογένειες μιας ολόκληρης κοινωνίας». 

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR