counter

Κωνσταντίνος Πανανάς: Θρήνος στη κηδεία του Yποπλοιάρχου στο Ναύπλιο - Φωτογραφίες

Κωνσταντίνος Πανανάς: Θρήνος στη κηδεία του Yποπλοιάρχου στο Ναύπλιο - Φωτογραφίες
Κωνσταντίνος Πανανάς: Θρήνος στη κηδεία του Yποπλοιάρχου στο Ναύπλιο - Φωτογραφίες

 Από τη Γιώτα Δημητριάδη 

Σε κλίμα βαριάς οδύνης πραγματοποιήθηκε ,την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, η κηδεία του υποπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, Κωνσταντίνου Πανανά,  στην Άρια Ναυπλίου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Εκατοντάδες κόσμου συνέρρευσαν στη νεκρώσιμη για να πουν το «τελευταίο αντίο» στον ήρωα αξιωματικό, συγκυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου που έπεσε στην νησίδα Κίναρο.

Ο Κωνσταντίνος Πανανάς ήταν μόλις 34 ετών, παντρεμένος, πατέρας ενός παιδιού, ηλικίας 4,5 ετών και σε λίγο καιρό θα κρατούσε στα χέρια του και το δεύτερο παιδί του.

Τραγικές φιγούρες η εγκυμονούσα σύζυγός του και οι γονείς του.

Στην κηδεία μετείχε  άγημα του Πολεμικού Ναυτικού και πολλοί αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σπαρακτικά ήταν και τα λόγια του πατέρα του ήρωα αξιωματικού, αφού σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο Ταξίαρχος Παναγιώτης Πανανάς, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης για τον γιο του, λέγοντας:

 

«Ο γιος μου έπεσε υπέρ πατρίδος. Ήταν μάχιμος αξιωματικός. Αποφοίτησε δεύτερος από την σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Δεν ήταν ούτε ένστολος, ούτε υπάλληλος. Του αξίζει τιμή διότι στη ζωή του αποφάσισε να φυλάξει Θερμοπύλες. Από προχθές το αγόρι μου είναι αδερφός και γιος όλων των Ελλήνων. Από προχθές το αγόρι μου πέρασε επαξίως στο πάνθεον των ηρώων αυτού του περήφανου έθνους αγωνιζόμενος κατά των προαιωνίων εχθρών της πατρίδας μας. Είμαι υπερήφανος που υπήρξε γιος μου. Μπορεί του γιου μου να έσβησε της ζωής του το καντήλι, όμως είμαι βέβαιος πως η Παναγιά τον κρατά στοργικά στην αγκαλιά της όπως τον μονάκριβο γιο της».

 

Χθες  τελέστηκε στη Μεταμόρφωση η κηδεία του κυβερνήτη, Αναστάσιου Τουλίτση, ενώ αύριο θα γίνει στο Ίλιον η κηδεία του ανθυπασπιστή Ευάγγελου Ελευθερίου

 

Διαβάστε επίσης:Η κηδεία του Υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση. Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο "αντίο"

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR