counter

5+1 tips οργάνωσης για το παιδικό δωμάτιο

5+1 tips οργάνωσης για το παιδικό δωμάτιο
5+1 tips οργάνωσης για το παιδικό δωμάτιο

Aπό τη Μάρθα Αγγελοπούλου 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα καλά οργανωμένο δωμάτιο συμβάλλει στην ενίσχυση της νοημοσύνης και της μνήμης των παιδιών. Οι συμβουλές που ακολουθούν, θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο μας!

 

  1. 1.      Οργάνωσέ το!

Μια βιβλιοθήκη με λίγα βιβλία -που θα ανανεώνονται όταν έχουν διαβαστεί- στο ένα ράφι, με ένα-δύο κουκλάκια στο άλλο, με δύο-τρία επιτραπέζια παιχνίδια και ένα σετ ζωγραφικής, είναι ένα απλός τρόπος να μάθει τα παιδιά, όχι μόνο να «ταξινομούν» τα πράγματά τους, αλλά και να τα «ελέγχουν». Είναι σημαντικό να οργανώσουμε το δωμάτιο με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε τα παιδιά να έχουν απόλυτο «έλεγχο» των πραγμάτων τους και να μπορούν να βλέπουν και να «ταξινομούν» τα πράγματά τους, μιας κι ένα καλά οργανωμένο δωμάτιο συμβάλλει στην ενίσχυση της νοημοσύνης και της μνήμης των παιδιών. Μάλιστα, στην περίπτωση δύο ή περισσότερων παιδιών μπορούμε να εφοδιάσουμε τα ράφια με κουτιά σε διαφορετικά χρώματα, έτσι ώστε το κάθε παιδί να έχει το δικό του! Τέλος, δεν παραλείπουμε να εμπλουτίσουμε τα ράφια ή τους τοίχους με φωτογραφίες από οικογενειακές στιγμές, δημιουργώντας μια πιο «ζεστή» ατμόσφαιρα στον χώρο αλλά... και στην καρδιά των παιδιών!

 

  1. 2.      Έξυπνη λύση

Αφαιρώντας το γυάλινο τζάμι μιας παλιάς βιτρίνας και τοποθετώντας στη θέση του μικρά κουρτινάκια, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια υπέροχη ντουλάπα για τα παιδιά, στην οποία θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να βρουν όλα όσα χρειάζονται – ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, αλλά και παιχνίδια.

 

  1. 3.      Με στιλ και φαντασία

Κρεμώντας στα διάφορα συρτάρια ετικέτες με τις ημέρες, στις οποίες χρησιμοποιούμε το αντίστοιχο περιεχόμενο του συρταριού, βοηθάμε το μικρό μας να βρει εύκολα και γρήγορα όλα όσα χρειάζεται. Π.χ. τα βιβλία των αγγλικών που πάει κάθε Τρίτη, την φόρμα του μπαλέτου που έχει κάθε Δευτέρα ή τις νερομπογιές για τα καλλιτεχνικά της Τετάρτης.

 

  1. 4.      Ρούχα… στη φόρα!

Σκεφτόμαστε την εναλλακτική της «ανοιχτής ντουλάπας», η οποία έχει αρχίσει να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος… Έτσι τα μικρά μας θα μπορούν να βρίσκουν τα ρουχαλάκια τους στη στιγμή!

Kείμενο: Μάρθα Αγγελοπούλου | Photos: www.visualhellas.gr & Shutterstock

*Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες συμβουλές και ιδέες διακόσμησης με ένα «κλικ» στο www.oikiamag.gr.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR