counter

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τους αδικοχαμένους αξιωματικούς

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τους αδικοχαμένους αξιωματικούς
Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τους αδικοχαμένους αξιωματικούς

Ελλάδα

Μια ημέρα μετά την συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ-212  του Πολεμικού Ναυτικού στην νήσο Κίναρο, εντοπίστηκε και η τρίτη σορός, του Kυβερνήτη Αναστάσιου Τουλίτση.

Στις έρευνες, οι οποίες ξεκίνησαν από νωρίς των πρωί, συμμετείχαν βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού, η 31η ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας και άνδρες της ΕΜΑΚ.

Το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί στις 2:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης, συνετρίβη στο βορειοδυτικό τμήμα της Κινάρου, με αποτέλεσμα των θάνατο των τριών μελών του πληρώματος, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Οι σοροί των άλλων δύο χειριστών του ελικοπτέρου είχαν εντοπιστεί από χθες το πρωί σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου, το οποίο πέταγε σε ύψος 400 ποδιών.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν οι Υποπλοίαρχοι Κωνσταντίνος Πανανάς Τσουλίτσης Αναστάσιος και ο Ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου. 

Αρμόδια επιτροπή έχει ήδη αναλάβει το έργο της διερεύνησης των ακριβών αιτίων του δυστυχήματος ενώ τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Γύρω στις 3 το μεσημέρι, σούπερ πούμα της πυροσβεστικής αναχώρησε από την Κίναρο μεταφέροντας τις σορούς των αξιωματικών με προορισμό το στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ στον Υμηττό.

Από εκεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ οι τρεις σοροί θα μεταφερθούν στο 251 ΓΝΑ προκειμένου να γίνει νεκροτομή .

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR