counter

Το πιο σημαντικό όπλο είναι η πρόληψη

Το πιο σημαντικό όπλο είναι η πρόληψη
Το πιο σημαντικό όπλο είναι η πρόληψη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, το μη κερδοσκοπικό σωματείο I LIVE FOR ME πραγματοποιεί την καμπάνια #GiveitCampaign και καλεί όλους να συμμετάσχουν, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη σπουδαιότητα της πρόληψης του καρκίνου.

Το πιο σημαντικό όπλο απέναντι στον καρκίνο είναι η πρόληψη. Κάθε προσπάθεια μετράει! Στόχος μας, να υιοθετήσουμε μία καλή συνήθεια ή να σταματήσουμε μία καθημερινή συνήθεια που βλάπτει την υγεία, έστω και για 24 ώρες. 

Ανεβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία ή ένα βίντεο που σχετίζεται με μία βλαβερή συνήθεια που σταματάμε έστω και για 24 ώρες (π.χ. κάπνισμα, κακή διατροφή), είτε με μία καλή συνήθεια που ξεκινάμε ή με μία ενέργεια προσφοράς σε κάποιον τρίτο (π.χ. γυμναστική, καλή διατροφή, προληπτικό έλεγχο υγείας ή στήριξη ενός ατόμου που πάσχει από καρκίνο). Γράφουμε: «Στηρίζω την καμπάνια #GiveitCampaign του I LIVE FOR ME για την πρόληψη του καρκίνου» και χρησιμοποιούμε τα αντίστοιχα hashtags #GiveItUp ή #GiveItAGo, ανάλογα αν σταματάμε μία κακή συνήθεια ή ξεκινάμε μία καλή, καθώς και τα hashtags #ILIVEFORME #GiveitCampaign. Τέλος, καλούμε ένα φίλο μας να κάνει μία αντίστοιχη ενέργεια, ώστε να ενεργοποιήσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε.

Η καμπάνια ξεκινάει στις 4 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου, διάστημα στο οποίο θα πραγματοποιηθούν μία σειρά ενεργειών, όπως ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία, εταιρείες, σεμινάρια σε ασθενείς και άλλες στοχευόμενες δράσεις ενημέρωσης.

Πρεσβευτές της ενέργειας οι ηθοποιοί Τόνια Σωτηροπούλου και Αλέξης Γεωργούλης, που αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία και καλούν όλους εμάς να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.

Είναι πολύ σημαντικό να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να καταλάβουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε να πάρει αυτή η καμπάνια μεγάλες διαστάσεις και να κινητοποιήσει τον κόσμο για την πρόληψη του καρκίνου. Ανεβάστε το στα social media, κοινοποιήστε το και προκαλέστε τους φίλους σαν να αντιμετωπίσουν τον εαυτό τους.

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR