counter

Λαχταριστή σπανακόπιτα από τη Μαρία Κορινθίου

Λαχταριστή σπανακόπιτα από τη Μαρία Κορινθίου
Λαχταριστή σπανακόπιτα από τη Μαρία Κορινθίου

«Πλένω πολύ καλά το σπανάκι και το ψιλοκόβω. Το βάζω σε ένα βαθύ μπολ και αφού χτυπήσω καλά τα αυγά, τα προσθέτω στο σπανάκι. Προσθέτω τα κρεμμύδια, ελάχιστο αλάτι, γιατί τα τυριά που θα χρησιμοποιήσω είναι αλμυρά, και πιπέρι. Προσέχω η φέτα που θα χρησιμοποιήσω να είναι σκληρή και όχι μαλακή, για να μη βγάλει πολλά υγρά στο ψήσιμο. Τη σπάω σε κομμάτια, αφήνοντας και κάποια πιο χοντρά για να μην «εξαφανιστούν» στη γέμιση και την προσθέτω στο σπανάκι μαζί με το τριμμένο γκούντα. Ανακατεύω πολύ καλά ώστε να γίνουν τα υλικά μου ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς, βουτυρώνω καλά το ταψί και απλώνω το πρώτο φύλλο που θα είναι η βάση για την πίτα μου. Βάζω τη γέμιση και την καλύπτω καλά με το φύλλο το οποίο γυρίζω από πάνω στις άκρες για να κλείσει η πίτα. Τρυπάω με ένα πιρούνι το φύλλο για να αναπνέει στο ψήσιμο και τη ψήνω για 40 λεπτά».

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο ΟΚ!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR