counter

Συναγερμός για τα νέα κρούσματα γρίπης

Συναγερμός για τα νέα κρούσματα γρίπης
Συναγερμός για τα νέα κρούσματα γρίπης

γρίπη

Τον κώδωνα κινδύνου κρούουν οι γιατροί για την πρόσληψη αλλά και άμεση αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εποχικής γρίπης, που έχει πάρει δραματικές διαστάσεις στη χώρα μας.

Μόνο τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκαν 12 σοβαρά νέα κρούσματα, ενώ άλλοι τέσσερις ασθενείς έχασαν τη ζωή τους ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον αριθμό των θυμάτων φέτος. Παράλληλα, μία 37χρονη γυναίκα και ένας 40χρονος άνδρας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Πάνω από 70 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ άλλοι 44 εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές της γρίπης και μάλιστα πολύ νωρίτερα από την περίοδο κορύφωσης του επιδημικού κύματος.

Σύμφωνα με λοιμωξιολόγους, φέτος η εποχική γρίπη θα κυμανθεί στα επίπεδα του 2010-2011, όταν είχαν καταγραφεί 370 περιστατικά που χρειάστηκαν νοσηλεία σε Εντατική. Οι γιατροί συμβουλεύουν δε τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να εμβολιαστούν άμεσα και να βρίσκονται σε εγρήγορση σε περίπτωση που αντιληφθούν συμπτώματα γρίπης.

Πηγή antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR