counter

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Βαγγέλης Μειμαράκης

Την παραίτησή του από μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με δηλώσεις του από τα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

Προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας της παράταξης, ο κ. Μεϊμαράκης παρέδωσε, όπως είπε, τη μεταβατική προεδρία της ΝΔ συνεχίζοντας να είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές.

Με απόφαση του κ. Μεϊμαράκη ορίζεται Αντιπρόεδρος του κόμματος ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα τις αρχές της ΝΔ και την ενότητα του κόμματος και πάντα ήμουν στρατιώτης. Επειδή σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπό μου χυδαία και ανήθικη και επειδή έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι πάρα πολύ στενοχωρημένοι για να αποκλιμακώσω την ένταση, όρισα τον Πλακιωτάκη ως αντιπρόεδρο και παραδίδω την μεταβατική προεδρία της ΝΔ, συνεχίζοντας την υποψηφιότητα μου», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα διάσπασης της ΝΔ.

Εξάλλου, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος το βράδυ της Δευτέρας, θα υπέβαλε παραίτηση μόνο στην περίπτωση που θα το ζητούσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο άνθρωπος που τον επέλεξε για τη θέση αυτή.

Απαντώντας κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού στις πυκνές και οξείες αναφορές του Μεϊμαράκη στον Αντώνη Σαμαρά, επεσήμαναν στον ΑΝΤ1 ότι εξ αρχής το δημοσίευμα, που επικαλείται ο κ. Μεϊμαράκης και σύμφωνα με το οποίο ο κ. Σαμαράς φερόταν να δηλώνει ότι θα έπρεπε ο μεταβατικός πρόεδρος να αφήσει την ηγεσία της ΝΔ, είχε χαρακτηριστεί ως ανυπόστατο.

Σημείωναν δε χαρακτηριστικά ότι αν ο κ. Μεϊμαράκης ήθελε περισσότερες διευκρινήσεις, θα μπορούσε να είχε επικοινωνήσει με τον πρώην πρωθυπουργό.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR