counter

Γιάννης Κακουλίδης: Το "τελευταίο αντίο" στο δημοσιογράφο

Γιάννης Κακουλίδης: Το "τελευταίο αντίο" στο δημοσιογράφο
Γιάννης Κακουλίδης: Το "τελευταίο αντίο" στο δημοσιογράφο

Από τη Νάνσυ Μητροπούλου 

Το στερνό αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στον Γιάννη Κακουλίδη, την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. Ο Γιάννης Κακουλίδης κηδεύτηκε στο νετροταφείο Πεντέλης ενώ η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ.

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 69 χρόνια ο Γιάννης Κακουλίδης, το πρωί του Σαββάτου, μετά από δεκαήμερη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Πριν από δύο εβδομάδες διαγνώστηκε με καρκίνο στο συκώτι και τον οισοφάγο αλλά η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία. O Γιάννης Κακουλίδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και νομικά στο Παρίσι. Έγραψε ποίηση, θέατρο, πεζό, κινηματογραφικά σενάρια και στίχους για πάνω από πεντακόσια γνωστά ελληνικά τραγούδια. Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε πολλά περιοδικά, ελληνικά και ξένα, μεταφρασμένα στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ουγγρικά, καθώς και σε ανθολογίες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αμερική και την Ουγγαρία. Τιμήθηκε δύο φορές με το Α΄ βραβείο του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης (1965 και 1972). Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Γαλλικής Εταιρείας Συγγραφέων, Συνθετών και Εκδοτών, της Ένωσης Μουσικοσυνθετών-Στιχουργών Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων.

O φωτογραφικός φακός του FTHIS.GR απαθανάτισε μεταξύ άλλων τους: Γιάννη Σμαραγδή, Ντόρα Μπακογιάννη, Παύλο Τσίμα, Γιώργο Παπαδάκη, Μανώλη Μητσιά και άλλους. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR