counter

Νίκη γοήτρου για την Εθνική απέναντι στην Ουγγαρία

Νίκη γοήτρου για την Εθνική απέναντι στην Ουγγαρία
Νίκη γοήτρου για την Εθνική απέναντι στην Ουγγαρία

Εθνική Ουγγαρία

Η Εθνική ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας βρίσκοντας στον τελευταίο αγώνα τη νίκη που αναζήτησε σε δέκα αναμετρήσεις.

Η «γαλανόλευκη» νίκησε την Ουγγαρία στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 4-3 (5΄ Σταφυλίδης, 56΄ Ταχτσίδης, 79΄ Μήτρογλου, 86΄ Κονέ - 26΄ Λόβρεντσιτς, 54΄, 75΄ Νέμεθ) και έφτασε στους έξι βαθμούς στον 6ο όμιλο, όπου τερμάτισε τελευταία, «πληρώνοντας» τις ήττες από τα Νησιά Φερόε, αλλά σκοράροντας σε ένα παιχνίδι περισσότερα γκολ από όσα είχε σημειώσει στα προηγούμενα εννέα!

Το ενθουσιώδες ξεκίνημα έφερε γρήγορα το 1-0, καθώς στο 5ο λεπτό οι δύο νεαροί του ΠΑΟΚ άλλαξαν ωραία την μπάλα από τα δεξιά, ο Κίτσιου σέντραρε και ο Σταφυλίδης, πρώην του «Δικέφαλου», νίκησε με κοντινό αριστερό σουτ τον Κίραλι και, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, σημείωσε το πρώτο εντός έδρας γκολ της Ελλάδας στα προκριματικά!

Οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 26΄, με τη σέντρα του Ντζούτζακ από αριστερά και την κεφαλιά του Λόβρεντσιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εξίσου εντυπωσιακά, καθώς οι Ούγγροι προηγήθηκαν στο 54΄ με προβολή του Νέμεθ σε κόρνερ του Ντζούτζακ και γύρισμα του Έλεκ.

Στο 56΄ η μπάλα «χάθηκε» από το συνδυασμό Μήτρογλου, Μάνταλου, Ταχτσίδη και ο 24χρονος παίκτης της Τζένοα με αριστερή «βολίδα» ξετίναξε τα δίχτυα του Κίραλι για το 2-2 με το πρώτο γκολ του στην Εθνική ομάδα.

Στο 75΄ οι Μαγυάροι ξαναπήραν προβάδισμα με το δεύτερο γκολ του Νέμεθ, ύστερα από ωραία προσπάθεια και πάσα του Κάλμαρ, αλλά στο 79΄ ο Ταχτσίδης βρήκε με έξοχη πάσα τον Μήτρογλου που πλάσαρε τον Κίραλι για το 3-3.

Το... φεστιβάλ των γκολ ολοκληρώθηκε τελικά στο 86ο λεπτό, με τη «γαλανόλευκη» ομάδα να φτάνει στην ανατροπή, με κεφαλιά του Κονέ ύστερα από ζυγισμένη σέντρα του Χολέμπας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα: Καρνέζης, Κίτσιου, Μόρας, Παπασταθόπουλος (64’ Τζανετόπουλος), Σταφυλίδης (35’ Χολέμπας), Σάμαρης, Ταχτσίδης, Πέλκας, Μάνταλος (73’ Κονέ), Φορτούνης, Μήτρογλου.

Ουγγαρία: Κίραλι, Κάνταρ, Φιόλα, Έλεκ, Ντζούτζακ (71’ Κάλμαρ), Νέμεθ, Γκέρα (71’ Νάγκι), Μπόντε, Λόβρεντσιτς (62’ Νίκολιτς), Λεάντρο, Γιούχαζ.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR