counter

Eurogroup: Βαρόμετρο η υλοποίηση των πρώτων προαπαιτούμενων

Eurogroup: Βαρόμετρο η υλοποίηση των πρώτων προαπαιτούμενων
Eurogroup: Βαρόμετρο η υλοποίηση των πρώτων προαπαιτούμενων

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ελλάδα ότι πρέπει να ολοκληρώσει τα πρώτα προαπαιτούμενα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου για να ξεκλειδώσει η δόση των 2 δισ. ευρώ και να προχωρήσει η πρώτη αξιολόγηση, που είναι απαραίτητη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και ως βάση συζήτησης για την διευθέτηση του χρέους, έστειλε το Eurogroup.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το πέρας της συνεδριασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, έως τις 15 Οκτωβρίου θα πρέπει να εφαρμοστεί το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των δανειστών, προκειμένου να εκταμιευθούν 2 δισ. ευρώ. O ίδιος σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν τα πρώτα προαπαιτούμενα ώστε να προχωρήσει η πρώτη αξιολόγηση.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ικανοποίηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν το πρόγραμμα, ενώ επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει ακόμη «πολλή δουλειά». Όπως είπε, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι σημαντική για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης εντός και εκτός της Ελλάδας, αλλά και για την οικονομική ανάκαμψη.

Πηγή: antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR