counter

Ο Νίκος Βούτσης νέος Πρόεδρος της Βουλής

Ο Νίκος Βούτσης νέος Πρόεδρος της Βουλής
Ο Νίκος Βούτσης νέος Πρόεδρος της Βουλής

Νίκος Βούτσης

Νέος Πρόεδρος της Βουλής αναδείχθηκε ο μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα, προτεινόμενος απο τον Αλέξη Τσίπρα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθηνών, Νίκος Βούτσης (δείτε εδώ "το βιογραφικό του νέου Προέδρου της Βουλής").

Ο κ. Βούτσης διαδέχεται την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επέλεξε να αποχωρήσει με καρφιά και αιχμές κατά της Κυβέρνησης, γι΄ αυτό και πολλοί αναμένουν την τελετή παράδοσης-παραλαβής, όπου εκτιμούν ότι θα υπάρξει νέα επίθεση που θα σηματοδοτεί μια "ηρωική έξοδο" της Ζωής Κωνσταντοπούλου απο το Κοινοβούλιο. 

Η ανάδειξη του Νίκου Βούτση στο ύπατο αξίωμα της Βουλής έγινε με μυστική ψηφοφορία, στην οποία έλαβαν μέρος 297 απο τους 300 βουλευτές. 

Ο κ. Βούτσης εξελέγη με 181 ψήφους, έχοντας δηλαδή πολύ μικρότερη σε σχέση με τους προκατόχους του (σημ: Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου) στήριξη απο βουλευτές πέραν αυτών της συμπολίτευσης. Στην ψηφοδόχο βρέθηκαν 113 λευκά και 3 άκυρα ψηφοδέλτια.

Στην ψηφοφορία οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν είχαν "κομματική γραμμή" και ψήφισαν κατά συνείδηση, ενώ ο Βασίλης Λεβέντης είχε δηλώσει απο το Σάββατο ότιυπέρ του κ. Βούτση θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων.

Απόντες απο την διαδικασία ήταν ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Αχαϊας των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος διά της απουσίας του εξέφρασε την δσαρέσκεια του για την μη πρόταση του για θέση Αντιπροέδρου της Βουλής, όπως διατείνεται ότι του είχαν υποσχεθεί οι κ. Τσίπρας και Καμμένος (σημ: για να γίνει κάτι τέτοιο, χρειάζεται συν τοις άλλοις, αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νικολόπουλος θα "περιοριστεί" να οριστεί Πρόεδρος σε κάποια απο τις Επιτροπές της Βουλής.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR