counter

"Εκκλησιάζουσες": Λαμπεροί προσκεκλημένοι στο Hρώδειο

"Εκκλησιάζουσες": Λαμπεροί προσκεκλημένοι στο Hρώδειο
"Εκκλησιάζουσες": Λαμπεροί προσκεκλημένοι στο Hρώδειο

Aπό τη Νάνσυ Μητροπούλου 

Το βράδυ της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου στο κατάμεστο Ηρώδειο ανέβηκε η παράσταση Εκκλησιάζουσες, μετά από την soldout παράσταση στην Επίδαυρο.

Μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο, η διαφθορά είναι ανεξέλεγκτη. Έτσι οι  Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας λαμβάνουν την απόφαση να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιέζονται σε άντρες, πηγαίνουν κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Οι πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις επιβάλλονται και εφαρμόζουν περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί στη βάση της ουτοπική και έτσι θα τη διαδεχθούν τραγελαφικές καταστάσεις.

Το αριστουργηματικό κείμενο του Αριστοφάνη σε μετάφραση Μίνωος Βολανάκη, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία του Γιάννη Μπέζου συναντήθηκε επί σκηνής με το ταλέντο αξιόλογων ηθοποιών που πρωταγωνίστησαν στην παράσταση. Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Μπέζος, Πάνος Βλάχος και Λαέρτης Μαλκότσης ήταν μερικοί από αυτούς. Την παράσταση παρακολούθησαν εκπρόσωποι από όλους τους χώρους της δημόσιας ζωής. 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR