counter

Παράταση μέχρι τις 16 Οκτωβρίου για ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Παράταση μέχρι τις 16 Οκτωβρίου για ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση
Παράταση μέχρι τις 16 Οκτωβρίου για ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Σχολείο

Παράταση έως τις 16 Οκτωβρίου αναμένεται να  δοθεί για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στο καθεστώς ΦΠΑ 23%.

Σχετικές κατευθύνσεις έχουν δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να προνοήσει σχετικά.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδηςείχε προαναγγείλει το πάγωμα του ΦΠΑ έως τον Οκτώβριολέγοντας πως από τη στιγμή που το ζητούν όλα τα κόμματα η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα ανταποκριθεί.

"Είμαστε σε διάλογο με τα αρμόδια στελέχη και εξετάζουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό", δήλωσε στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών προσθέτοντας πως ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

 «Από τον Οκτώβριο θα υπάρχει νέα κυβέρνηση η οποία θα αντιμετωπίσει οριστικά το θέμα», συμπλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι γίνονται οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για να ανασταλεί το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ , μέχρι να ανοίξει η Βουλή, τονίζοντας οτι «πρέπει να φορολογούμε τόσο όσο να μπορούμε να εισπράξουμε, διαφορετικά χάνει το δημόσιο», τόνισε.

Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε ότι «η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προέκυψε μετά από επίμονο αίτημα των θεσμών» διαψεύδοντας τη δημόσια δήλωση της Κομισιόν ότι ουδέποτε έθεσε σχετικό αίτημα.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, ότι «η συγκεκριμένη αύξηση ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου και από τη Νέα Δημοκρατία που υποκρίνεται ότι μόλις το κατάλαβε» και  ζητά από την υπηρεσιακή κυβέρνηση «να προχωρήσει στην αναστολή του μέτρου» καθώς «είναι πρώτη προτεραιότητα για χιλιάδες νοικοκυριά».

Τέλος, με την ίδια ανακοίνωση υπόσχεται πως «σε κάθε περίπτωση, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα καταργήσει το εν λόγω μέτρο».

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR