counter

Με χιλιάδες κενές θέσεις ανοίγουν τα σχολεία

Με χιλιάδες κενές θέσεις ανοίγουν τα σχολεία
Με χιλιάδες κενές θέσεις ανοίγουν τα σχολεία

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά στις 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με υπολογισμούς εκπαιδευτικών τα κενά τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, όπως αναφέρει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ..

Μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με «χάρτη» που έφτιαξε ο αιρετός δάσκαλος Βασίλης Παληγιάννης τα κενά ξεπερνούν τις 14.000 με βάση επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας.

Αν υπολογίσει κανείς και τις αναμενόμενες ελλείψεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, κυρίως στις βασικές ειδικότητες όπως μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, φιλόλογοι κ.λπ. λόγω και των πολλών συνταξιοδοτήσεων των τελευταίων ετών, τότε ο αριθμός των 20.000 κενών ενδεχομένως να ξεπεραστεί.

Ωστόσο, κατά τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Χασάπη, τα κενά δεν είναι όσα υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί και δεν ξεπερνούν τις 16.000 συνολικά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Πηγή: antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR