counter

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός η Θάνου - η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός η Θάνου - η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης
Ορκίστηκε Πρωθυπουργός η Θάνου - η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Πρωθυπουργός η Θάνου

Στις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της υπηρεσιακής Πρωθυπουργού, Βασιλικής Θάνου, της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Ελλάδας, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας την υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έγινε η παράδοση-παραλαβή του Γραφείου Πρωθυπουργού.

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Μαξίμου, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός ρωτήθηκε από δημοσιογράφο πώς αισθάνεται που αναλαμβάνει καθήκοντα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο. «Είμαι χρόνια στον αγώνα. Είναι μια έπαλξη ακόμα», ανέφερε προτού μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου την ανέμενε ο απερχόμενος Πρωθυπουργός.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σας υποδέχομαι, διότι υποδέχομαι την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι τόσο εσείς όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα διορίσετε αύριο θα κάνετε το καλύτερο δυνατό. Ήθελα να σας ευχηθώ το καλύτερο. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό ώστε να διεξαχθεί με τρόπο πολιτισμένο αυτή η εκλογική αναμέτρηση», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR