counter

Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από έκρηξη

Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από έκρηξη
Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από έκρηξη

Έκρηξη

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η πόλη Τιαντζίν, στη βόρεια Κίνα, όπου τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 400 τραυματίστηκαν από εκρήξεις σε βιομηχανική περιοχή.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, εννέα πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε χθες Τετάρτη όταν πήρε φωτιά ένα φορτίο με εκρηκτικά μέσα στην αποθήκη όπου φυλάσσονταν με αποτέλεσμα να σημειωθούν δύο ισχυρές εκρήξεις.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν οι εννέα πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους περιλαμβάνονται στα 17 θύματα του δυστυχήματος.

Νωρίτερα σήμερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Beijing News μετέδωσε ότι οι αρχές έχουν χάσει επαφή με 36 πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Η πρώτη έκρηξη είχε την ισχύ 3 τόννων του εκρηκτικού ΤΝΤ ενώ η δεύτερη, 21 τόννων ΤΝΤ. Η δεύτερη έκρηξη φαίνεται σε βίντεο από μάρτυρες να εκτοξεύεται στον ουρανό σαν μια τεράστια πύρινη σφαίρα.

Η Τιαντζίν είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, μαζί με ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της, και στεγάζει περίπου 15 εκατομμύρια άτομα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τσινπίνγκ απαίτησε από τις αρχές να σβύσουν τη φωτιά και να "καταβάλλουν τη μέγιστη προσπάθεια δυνατή για να σώσουν και περιθάλψουν τους τραυματίες και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ανθρώπων και της ιδιοκτησίας των", είπε η CCTV.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR