counter

«Βροχή» μηνύσεων κατά του Βαρουφάκη

«Βροχή» μηνύσεων κατά του Βαρουφάκη
«Βροχή» μηνύσεων κατά του Βαρουφάκη

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση Βαρουφάκη μετά από σειρά μηνυτήριων αναφορών εναντίον του για το εναλλακτικό του σχέδιο για παράλληλο τραπεζικό σύστημα, έκδοση IOU και επιστροφή στη δραχμή.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διαβίβασε χθες στη Βουλή τις μηνυτήριες αναφορές από τον δήμαρχο Στυλίδας και πρόεδρο της «Τελείας», Απόστολο Γκλέτσο, και τον δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ενώ νέες μηνυτήριες αναφορές κατά μη πολιτικών προσώπων που φέρονται αναμεμειγμένα στην υπόθεση κατέθεσε ομάδα δικηγόρων συγκροτούμενη από τα μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Βερβεσό, Θ. Καμενόπουλο, Μ. Καλαντζόπουλο, τον ποινικολόγο Αν. Βγόντζα και την εκπρόσωπο των Νέων Δικηγόρων Κ. Σταμαδιάνου, οι οποίοι ζητούν από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν αν έχουν τελεστεί αδικήματα, όπως παράβαση καθήκοντος, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αδικήματα που αφορούν στο νόμισμα και εγκληματική οργάνωση και συμμορία.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να ερευνηθούν και οι συνεργάτες του Γιάνη Βαρουφάκη, μη πολιτικά πρόσωπα, αλλά και για να σταλεί προς έρευνα στη Βουλή ο «φάκελος» με τους χειρισμούς του. Οι δικηγόροι, μάλιστα, κάνουν λόγο για ποινικές ευθύνες περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων που έθεσαν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, παράβαση καθήκοντος και για.. εσχάτη προδοσία. Σημειώνουν επίσης ότι δεν επιδιώκουν την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, αλλά την υπεράσπιση του κράτους δικαίου.

Εξάλλου, νέα μηνυτήρια αναφορά κατά του Γιάνη Βαρουφάκη κατέθεσε ο δικηγόρος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, αυτή τη φορά για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για ύπαρξη σχεδίου παράλληλου συστήματος πληρωμών και ζητεί να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι δικηγόροι διαβίβασε το βράδυ στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ενώ και η μηνυτήρια αναφορά του κ. Γιαννόπουλου θα διαβιβαστεί σήμερα στον Ηλία Ζαγοραίο.

Μετά από όλα αυτά, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών αναμένεται σήμερα να παραγγείλει τη διενέργεια ποινικής προκαταρτικής εξέτασης από εισαγγελικό λειτουργό γύρω από τυχόν ποινικές ευθύνες των συνεργατών του πρώην υπουργού Οικονομικών, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις μεταξύ άλλων για το σχεδιασμό «χακαρίσματος» των ΑΦΜ και της πρόσβασης στο λογισμικό των ΓΓΔΕ.

Πηγή: antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR