counter

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για τους εκπροσώπους των Θεσμών

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για τους εκπροσώπους των Θεσμών
Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για τους εκπροσώπους των Θεσμών

Μέτρα ασφαλείας

Από τον Μανώλη Ασαριώτη

Περισσότεροι από τριακόσιοι αστυνομικοί θα τοποθετηθούν στην υπηρεσία ασφαλείας των μελών των τεχνικών κλιμακίων και των επικεφαλής των αντιπροσωπειών των τεσσάρων δανειστών, που στο σύνολό τους φθάνουν τα 54 άτομα. 

Ορισμένοι ήδη έχουν καταφθάσει στην Αθήνα, ενώ μέχρι την Πέμπτη αναμένονται και οι υπόλοιποι. Όλοι τους θα μένουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και τα μέτρα θα είναι τόσο ισχυρά, που περίπου εκατό αστυνομικοί θα μοιραστούν σε τρεις βάρδιες και θα είναι μέσα στο ξενοδοχείο 24 ώρες το 24ωρο. 

Σύμφωνα με τις αναλύσεις των ειδικών της ΕΛ.ΑΣ η παραμονή των εκπροσώπων των δανειστών ενέχει υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης τρομοκρατικών ενεργειών, ενώ στη λεωφόρο Κατεχάκη φοβούνται και ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν μία ακτιβιστική ενέργεια. 

Έτσι στη σύσκεψη, που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφάσισαν -εκτός από τη διάθεση εκατοντάδων αστυνομικών- οι μετακινήσεις των... προσκεκλημένων να γίνονται γνωστές μόνο την τελευταία στιγμή, το δρομολόγιο να το αποφασίζει ο επικεφαλής αξιωματικός, να γίνεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να φθάνουν μέσα σε ελάχιστα λεπτά στον προορισμό τους, ενώ το ελικόπτερο της αστυνομίας θα υπερίπταται, θα ελέγχει και θα δίνει όλες τις πληροφορίες. 

Επιπλέον, γύρω από το ξενοδοχείο θα γίνονται όλη την ημέρα περιπολίες και από μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ και από περιπολικά και από ομάδες της ασφάλειας με πολιτικά, ώστε να μην αιφνιδιαστούν από ομάδα που ενδεχομένως θα επιχειρήσει κάποια ακτιβιστική ενέργεια, και να την αποτρέψουν.

Διαβάστε περισσότερα στο antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR