counter

Βαρουφάκης: Ναι! Σχεδίαζα hacking στα ΑΦΜ

Βαρουφάκης: Ναι! Σχεδίαζα hacking στα ΑΦΜ
Βαρουφάκης: Ναι! Σχεδίαζα hacking στα ΑΦΜ

Παράλληλο τραπεζικό σύστημα, αλλά και χακάρισμα των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων, από φίλο που είχε τοποθετήσει ο ίδιος στο υπουργείο Οικονομικών, είναι μερικά μόνο από τα σχέδια του Γιάνη Βαρουφάκη, τα οποία μάλιστα παραδέχεται ο ίδιος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Telegraph ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν αρνήθηκε τα περί ηλεκτρονικής «πειρατείας» στη ΓΓΔΕ, αλλά σχολίασε ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα διαστρέβλωσαν το περιεχόμενο των δηλώσεών του εμφανίζοντας το plan b ως μια συνωμοσία για την επιστροφή στη δραχμή, θέλοντας παράλληλα να τον παρουσιάσουν ως έναν αδίστακτο υπουργό Οικονομικών, και να του απαγγελθούν κατηγορίες για προδοσία. "Είναι όλα μέρος μιας προσπάθειας να ακυρωθούν οι πρώτοι πέντε μήνες της κυβέρνησης και να την πετάξουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας", δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι διαστρεβλώνεται τελείως ο σκοπός του που ήταν η ύπαρξη παράλληλης ρευστότητας, ενώ στόχος της ηλεκτρονικής πειρατείας ήταν να επιτρέψει στο υπουργείο Οικονομικών να πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές μεταφορές ποσών «με το πάτημα ενός κουμπιού».

Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη το σχέδιο ήταν πολύ καλά αναπτυγμένο καθώς «πολύ σύντομα θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε χρησιμοποιώντας εφαρμογές για smartphones, και θα μπορούσε να γίνει ένα λειτουργικό παράλληλο σύστημα. Φυσικά αυτό θα ήταν σε ευρώ, αλλά πολύ εύκολα θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή».

Επιμένει ότι είχε εντολή από τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο προειδοποίησε ότι «δεν θα είναι παιχνιδάκι, αλλά αυτό θα είναι το τίμημα που πρέπει για την ελευθερία. Ήρθε, όμως, η στιγμή που συνειδητοποίησε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Δεν ξέρω πότε έλαβε αυτήν την απόφαση. Εγώ το έμαθα το βράδυ του δημοψηφίσματος, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσφέρθηκα να παραιτηθώ».

Αναφερόμενος, στο σχέδιο Σόιμπλε περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αποκαλύπτει πως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ του είχε δηλώσει ρητά πως «ένα Grexit θα του δώσει όλη την τρομοκρατική ισχύ προκειμένου να επιβάλει στους Γάλλους, αυτό για το οποίο το Παρίσι αντιστέκεται: Τη μεταφορά εξουσιών για τον προϋπολογισμό – ως ένα βαθμό - από το Παρίσι στις Βρυξέλλες». Τώρα ο Σόιμπλε, κατά τον κ. Βαρουφάκη, απλώς ροκανίζει τον χρόνο, γνωρίζοντας ότι το τελευταίο σχέδιο διάσωσης είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης πρόσθεσε τέλος ότι έχει την υποψία ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου, ενώ εκτιμά ότι έως το τέλος του 2015 θα είναι σαφές πως τα φορολογικά έσοδα δεν θα ανταποκρίνονται στους στόχους και  το ελληνικό χρέος θα φτάνει στο 210% του ΑΕΠ.

Πηγή: antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR