counter

Τι αλλάζει από σήμερα στις τραπεζικές αναλήψεις

Τι αλλάζει από σήμερα στις τραπεζικές αναλήψεις
Τι αλλάζει από σήμερα στις τραπεζικές αναλήψεις

ATM

Από σήμερα ξεκινάει η νέα εβδομάδα για την δυνατότητα σωρευμένων αναλήψεων από τα ΑΤΜ και τα γκισέ των τραπεζών. Νέα ΠΝΠ – ανάσα για επιχειρήσεις.

Ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή η δυνατότητα που είχαν οι καταθέτες να κάνουν ανάληψη ως και 300 ευρώ από τους λογαριασμούς του εφόσον δεν είχαν κάνει καμία ανάληψη τις τελευταίες 5 μέρες και οι ουρές που σχηματίστηκαν τόσο εντός όσο και εκτός τραπεζών ήταν τεράστιες θυμίζοντας τις πρώτες μέρες της επιβολής των capital controls.

Από σήμερα ξεκινάει η νέα τραπεζική εβδομάδα και οι καταθέτες έχουν την δυνατότητα ανάληψης 60 ευρώ την ημέρα, αλλά για κάθε μέρα της εβδομάδας που δεν θα κάνουν χρήση του δικαιώματος τους το ποσό θα προστίθεται στην επομένη. Αν δηλαδή κάποιος δεν πάει σήμερα στην τράπεζα, αλλά αύριο θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ανάληψη 120 ευρώ, την τρίτη μέρα 180 κ.ο.κ.

Το μέτρο αυτό έχει χρονική διάρκεια μιας εβδομάδας και το συνολικό ποσό που μπορεί να κάνει ανάληψη κάποιος μέσα στην εβδομάδα εξακολουθεί μεν να είναι τα 420 ευρώ (7 μέρες χ 60 ευρώ ημερησίως), αλλά αντί να πηγαίνει καθημερινά μπορεί να πάει στο τέλος της εβδομάδας την επόμενη Παρασκευή και να κάνει ανάληψη όλο το ποσό των 420 ευρώ.

Θα πρέπει όμως όσοι το αφήσουν για την τελευταία στιγμή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η εβδομάδα ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της επόμενης Παρασκευής. Αν δηλαδή κάποιος πάει στο ΑΤΜ, μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής θα έχει χάσει το εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων και θα μπορεί να «σηκώσει» μόνο τα 60 ευρώ για την πρώτη μέρα της εβδομάδας που ξαναρχίζει.

Με υπουργική απόφαση που εκδόθηκε χθες, είχαμε περαιτέρω χαλάρωση των capital control, κυρίως σε ότι αφορά τις εισαγωγικές επιχειρήσεις. Επίσης είχαμε και ρυθμίσεις για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό και για τους συνοδούς όσων ταξιδεύουν στο εξωτερικό για νοσηλεία.

Πηγή antenna.gr


FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR