counter

Τελεσίγραφο Μαξίμου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τελεσίγραφο Μαξίμου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Τελεσίγραφο Μαξίμου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιάννη Τσακίρη

Τελεσίγραφο προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως αν δεν ψηφίσουν την Τέταρτη στην κρίσιμη ψηφοφορία θα πέσει η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας θα παραιτηθεί στέλνει παρασκηνιακά το Μέγαρο Μάξιμου σε μια προσπάθεια να μαζέψει τις διαρροές. 

Το πολυνομοσχέδιο της Τετάρτης θεωρείται πιο δύσκολο από το προηγούμενο, κατά την ψηφοφορία για το οποίο η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε 39 βουλευτές, καθώς περιλαμβάνει πολύ δύσκολες ρυθμίσεις για θέματα όπως οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις και μεγάλη φορολόγηση για αγρότες, μια κοινωνική ομάδα που αντιδρά επιθετικά και που οι βουλευτές της επαρχίας υπολογίζουν ιδιαιτέρως. 

Σε περίπτωση που οι βουλευτές της πλειοψηφίας που υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο είναι κάτω από 120 τότε δημιουργείται μείζον θέμα για την κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί να σταθεί κάτω από το ελάχιστο όριο της πλειοψηφίας. 

Είναι φανερό πως μια τέτοια περίπτωση θα φέρει πιο κοντά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις  για επιβολή κομματικής πειθαρχίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η Αριστερή Πλατφόρμα, κάνοντας μια υποχώρηση και αυτή από την πλευρά της, να διαφωνήσει δημοσίως πλην όμως να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. 

Την ίδια στιγμή το Μαξίμου αναζωπυρώνει τα σενάρια των πρόωρων εκλογών. 

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Επικράτειας Νίκος Παππάς  τονίζει ότι «είναι λογικό να αναπτύσσονται σενάρια εκλογών όταν τόσοι βουλευτές της πλειοψηφίας καταψήφισαν τη συμφωνία» και διαμηνύει σχεδόν προειδοποιητικά «μην περιμένετε λοιπόν να κοπάσουν». 

Διαβάστε περισσότερα στο antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR