counter

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα
Πεδίο μάχης το Σύνταγμα

Σύνταγμα

Περίπου 600 αντιεξουσιαστές, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στα Προπύλαια, επιτέθηκαν κατά ομάδες στους αστυνομικούς που είχαν αναπτυχθεί στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Εκτόξευσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας και εκείνοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Η ατμόσφαιρα έξω από τη Βουλή έγινε αποπνιχτική, με αποτέλεσμα να διαλυθεί το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα για να διαδηλώσει ειρηνικά κατά των μνημονίων.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η ΠΟΕ ΟΤΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιείται από το ΠΑΜΕ.

Λόγω της συγκέντρωσης κλειστοί ήταν από νωρίς οι γύρω δρόμοι, ενώ κλούβες της αστυνομίας ήταν παραταγμένες στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή πραγματοποίησαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργος Καββαθάς, επισημαίνει ότι το μέτρο θα οδηγήσει σε λουκέτα επιχειρήσεων και αύξηση της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους που απασχολούνται στην εστίαση.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR