counter

Μελέτη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δημοσιοποιεί το ΔΝΤ

Μελέτη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δημοσιοποιεί το ΔΝΤ
Μελέτη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δημοσιοποιεί το ΔΝΤ

Το προσχέδιο της έκθεσης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ετοιμάζεται να δώσει στη δημοσιότητα το ΔΝΤ, την ώρα που η επικεφαλής του διαμηνύει σε δύο συνεντεύξεις της «πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά ελάφρυνση του χρέους».

Η Κριστίν Λαγκάρντ μίλησε για το ζήτημα της Ελλάδας σε δύο δίκτυα, το CNN και το Reuters, ένα 24ώρο μετά την αθέτηση της πληρωμής των δόσεων 1,6 δις ευρώ από την Ελλάδα. Η επικεφαλής του Ταμείου σημείωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα, υπογραμμίζοντας ότι νιώθει την αγανάκτηση του απλού λαού, πως συμπάσχει μαζί του, πρόσθεσε ωστόσο ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτεί την Ελλάδα.

Στη δεύτερη συνέντευξή της στο πρακτορείο Reuters δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις πριν οι Ευρωπαίοι εξετάσουν την απομείωση του δημοσίου χρέους της.

«Δοθέντος του πού βρισκόμαστε, υποψιάζομαι ότι θα ήταν πολύ προτιμότερο να δούμε μια σοβαρή πρωτοβουλία για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και έπειτα από αυτό να ακολουθήσει η άλλη πλευρά, μειώνοντας το ελληνικό χρέος», απάντησε η Λαγκάρντ.

Πηγή: antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR