counter

Απορρίπτει η κυβέρνηση νέα πρόταση Γιούνκερ για λύση στο παρά 5’

Απορρίπτει η κυβέρνηση νέα πρόταση Γιούνκερ για λύση στο παρά 5’
Απορρίπτει η κυβέρνηση νέα πρόταση Γιούνκερ για λύση στο παρά 5’

Γιούνκερ

Απορρίπτει το Μέγαρο Μαξίμου τη νέα πρόταση του προέδρου της Κομισιον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ  προς την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να επέλθει συμφωνία κι ενώ σήμερα λήγει το πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κομισιόν ζητά από τονΑλέξη Τσίπρα να αποστείλει επιστολή προς στους Θεσμούς με την οποία θα αποδέχεται την πρότασής τους, όπως αυτή δημοσιεύθηκε από τον ίδιο τον κ. Γιούνκερ, την Κυριακή 28 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της Κομισιόν ζητά επίσης από τον Αλέξη Τσίπρα, να ζητήσει από τους πολίτες να πουν "ναι" στο δημοψήφισμα, να ζητήσει έκτακτο Eurogroup πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και εν συνεχεία οι θεσμοί να αποδεχθούν μία αλλαγή στο κείμενό τους, ίσως για το ΕΚΑΣ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το Μαξίμου απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη, ακούει με ενδιαφέρον ό,τι γράφεται και ό,τι λέγεται, εργάζεται για τη λύση».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ψηφίσει «όχι» την Κυριακή, καταλήγουν οι ίδιες πηγές. 

Ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας ερωτηθείς για την πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ σήμερα, δήλωσε ότι «αν μας δώσουν συμφωνία το βράδυ, να την πληρώσουμε αύριο το πρωί» και πρόσθεσε: «είναι δυνατόν να έχουν προκαλέσει ασφυξία στις τράπεζες, να μην δίνουν παράταση για μια εβδομάδα για να εκφραστεί ο λαός στο δημοψήφισμα και να πληρώσουμε δόση ΔΝΤ;»

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR