counter

Στις Βρυξέλλες συναντάει σήμερα ο Τσίπρας τον Γιούνκερ

Στις Βρυξέλλες συναντάει σήμερα ο Τσίπρας τον Γιούνκερ
Στις Βρυξέλλες συναντάει σήμερα ο Τσίπρας τον Γιούνκερ

Αλέξης Τσίπρας

Ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν την πρόσκληση του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Γιούνκερ να προσκάλεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό επειγόντως στις Βρυξέλλες καθώς ο επικεφαλής της Κομισιόν είναι πεπεισμένος ότι η συμφωνία θα προκύψει μόνο μέσα από διαπραγματεύσεις και συνομιλίες, και όχι μέσω τελεσιγράφων.

Ως συνέπεια των προσπαθειών του ίδιου του Γιούνκερ στη "μίνι" σύνοδο του Βερολίνου, οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι η Επιτροπή κατάφερε να επιτευχθεί προσέγγιση τόσο ανάμεσα στις θέσεις των θεσμών μεταξύ τους όσο και μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι τώρα υπάρχει μια ευκαιρία μέσα από προσωπικές επαφές και συζήτηση να υπάρξει κατάληξη και συμφωνία.

Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστή η ακριβής ώρα, ενώ θα έχει προηγηθεί η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες με την ελληνική πρόταση στις αποσκευές του. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να επιτευχθεί μία πολιτική συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Εκτός από το ελληνικό σχέδιο, έτοιμη είναι και η πρόταση των δανειστών προς την Ελλάδα, καθώς η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ συμφώνησαν την Τρίτη για τους όρους της συμφωνίας που θα προταθεί στη χώρα μας, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ΕΕ, τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Η πρόταση των εταίρων καταρτίστηκε μετά την έκτακτη συνάντηση των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας με τους επικεφαλής των τριών θεσμών, τη Δευτέρα, κατά την οποία η Μέρκελ και ο Ολάντ άσκησαν πιέσεις για να διευθετήσουν τις μεταξύ τους διαφορές και να καταλήξουν σε μια συμφωνία με την Ελλάδα, αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου.

Σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο της ΕΕ, το κείμενο "καλύπτει όλες τις πολιτικές-κλειδιά και αντανακλά τις συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων". Θα συζητηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αύριο, είπε η ίδια πηγή.

Ένας άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ θα ενημερώσουν τον κ. Τσίπρα τηλεφωνικά για την πρόταση εντός ωρών.

Πηγή: ANTENNA.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR