counter

Πενταμερής: Εντατική προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας

Πενταμερής: Εντατική προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας
Πενταμερής: Εντατική προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας

Τσίπρας Μέρκελ

Περίπου τρεις ώρες διήρκησε η συνάντηση στο Βερολίνο  μεταξύ της Καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ, του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ και των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι,η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, οι πέντε αξιωματούχοι συζήτησαν την κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών.

Κατά τον ίδιο, συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η εντατική προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας, ενώ αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν σε στενή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ περίπου τέσσερις ώρες διήρκησε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα,στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης,  o υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Οι κ. Λαφαζάνης και Σπίρτζης αποχώρησαν μετά την ολοκλήρωση της πρώτης σύσκεψης.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR