counter

Το ξέσπασμα της Βίκυς Σταμάτη

Το ξέσπασμα της Βίκυς Σταμάτη
Το ξέσπασμα της Βίκυς Σταμάτη

Βίκυ Σταμάτη

Της Λίας Κοντοπούλου

"Είμαι αθώα, υπεραθώα, είμαι το εξιλαστήριο θύμα." Με αυτά τα λόγια η Βίκυ Σταμάτη ξέσπασε ενώπιον των δικαστών ζητώντας την αποφυλάκισή της με όρους.

"Το παιδί μου στερήθηκε και τους δυο του γονείς σε μία νύχτα. Τιμωρούμαι γιατί μοιράστηκα τη ζωή μου με τον κ.Τσοχατζόπουλο. Θα ήθελα να υποβληθώ σε τεστ αλήθειας. Ποιός άλλος κατηγορούμενος το επιθυμεί αυτό; Έχω μείζονα κατάθλιψη με αυτοκτονικό ιδεασμό λόγω της έλλειψης του παιδιού μου. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι όταν συνάντησα στη ΓΑΔΑ τον κ.Φωτόπουλο τον ψυχίατρο, με βρήκε πάνω από ένα κουβά από εμετούς λόγια της στέρησης. Η φυγή μου ήταν κάτι επικίνδυνο αφού δε σκέφτηκα αν υπάρχει χαντάκι απέξω, χόρτα, φίδια κλπ. Ήταν μια κίνηση εν θερμώ μετά την απορριπτική απόφαση αποφυλάκισης. Θα μπορούσα να έχω φύγει και άλλη φορά όταν λιποθύμησε ο φρουρός μου αλλά επέλεξα να τον περιθάλψω. Δεν τον δρασκέλισα. Το κλειδί το είχα πολύ καιρό και δεν το χρησιμοποίησα. Σκέφτηκα παρορμητικά, ότι αν είναι να πεθάνω θα πεθάνω κρατώντας το χέρι του παιδιού μου."

Η Βίκυ Σταμάτη συνέχισε σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα: 

"Το μόνο που θέλω είναι να ξυπνώ δίπλα στην αναπνοή του άλλου. Τίποτα άλλο δε θέλω. Όποιον περιορισμό θέλετε βάλτε μου, ακόμα και αλυσοδεμένη στο κρεβάτι, αλλά δίπλα στο παιδί μου."

Στην ερώτηση του Εισαγγελέα εάν έχει μετανιώσει για την απόδρασή της η Βίκυ Σταμάτη απάντησε

"Όχι δεν το έχω μετανιώσει, θα το ξαναέκανα εάν οποιαδήποτε απόφαση επιβαρύνει την επαφή με το παιδί μου"

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου άφησε και αιχμές κατά του συγκατηγορούμενού της Νίκου Ζήγρα, αλλά και για το γεγονός ότι η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου Αρετή έχει αποφυλακιστεί.

"Εδώ μέσα υπάρχουν εμπλεκόμενοι αλλά δεν βρίσκονται όλοι οι πρωταγωνιστές, τάχα αυτοί που μετανόησαν και είναι ελεύθεροι γιατί δεν νιώθουν ενοχές; Μετά τη δική σας απόφαση η θυγατέρα του άνδρα μου χαίρεται τα παιδιά της και της εύχομαι να τα χαίρεται, αλλά γιατί τέτοια διάκριση; Γιατί σε αυτήν και όχι στην άλλη που είναι υπεραθώα;"

Το ξέσπασμα της Βίκυς Σταμάτη συνεχίστηκε: "Μόνο στην κατοχή την περίοδο των ναζί τιμωρούσαν αθώους. Έξω από αυτήν την αίθουσα είναι οι ένοχοι"

Για την απόδραση ανέφερε πως ήταν μία απόφαση εν θερμώ "Ήμουν 200 χιλιόμετρα μακριά από το παιδί μου ήθελα να πάω στην Εθνική οδό και να έφτανα ματωμένη χωρίς παπούτσια στο παιδί. Θέλω ό,τι έχω να δωριθεί στους Γιατρούς του Κόσμου. Δεν θέλω τίποτα, μόνο το σαρκίο μου και το παιδί μου".

Πηγή: Antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR