counter

"Ρουκέτα"-Σόιμπλε για παράλληλο νόμισμα

"Ρουκέτα"-Σόιμπλε για παράλληλο νόμισμα
"Ρουκέτα"-Σόιμπλε για παράλληλο νόμισμα

Σόιμπλε

Στην πιθανότητα ότι η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί ένα παράλληλο νόμισμα, παράλληλα με το ευρώ, εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών αναφέρθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν τις απόψεις του, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε την ιδέα των παράλληλων νομισμάτων σε μια πρόσφατη συνάντηση χωρίς να την προσυπογράψει, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που ήταν παρόντες και οι οποίοι δεν θέλησαν να κατονομαστούν επειδή η συνάντηση ήταν ιδιωτική, σημειώνει το Bloomberg. Επικαλέστηκε επίσης το παράδειγμα του Μαυροβουνίου, που χρησιμοποιεί το ευρώ, αλλά δεν είναι μέλος της Νομισματικής Ένωσης, ανέφερε η μία πηγή.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι τα σχόλια αυτά δείχνουν ότι ορισμένοι στη Γερμανία προετοιμάζονται για το χειρότερο. «Ενώ η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Υπουργός Οικονομικών (Σόιμπλε) λένε ότι ο στόχος είναι να διατηρηθεί η Ελλάδα στο ευρώ, ο Σόιμπλε είπε επίσης ότι δεν θα απέκλειε μια ελληνική έξοδο από το κοινό νόμισμα», τονίζει το Bloomberg.

Πηγή: Antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR