counter

Ναταλία Γερμανού: "Απόλυτος πόνος, απόλυτο κενό. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, παθαίνω τον ίδιο συναισθηματικό πανικό..."

Ναταλία Γερμανού: "Απόλυτος πόνος, απόλυτο κενό. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, παθαίνω τον ίδιο συναισθηματικό πανικό..."
Ναταλία Γερμανού: "Απόλυτος πόνος, απόλυτο κενό. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, παθαίνω τον ίδιο συναισθηματικό πανικό..."

Ναταλία Γερμανού

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες -η γιορτή κρατάει 40 μέρες άρα είμαι μέσα :-)

Πέρασαν κιόλας Δέκα χρόνια από την νίκη της Έλενας στη Eurovision αλλά η χαρά κι η υπερηφάνεια είναι ακόμα ζωντανά συναισθήματα μέσα μας, σας ευχαριστώ πολύ λοιπόν για όλα τα μηνύματα αγάπης που μου στείλατε.

Ξέρετε, για μένα αυτή η ημερομηνία είναι τόσο αντιφατική συναισθηματικά..,

Στις 21 Μαΐου του 2005 ζήσαμε τη χαρά, αλλά έξι χρόνια νωρίτερα, την ίδια ακριβώς μέρα, έφυγε από τη ζωή ο πατέρας μου. 

Απόλυτος πόνος, απόλυτο κενό. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, παθαίνω τον ίδιο συναισθηματικό πανικό. Δεν ξέρω αν γιορτάζω ή αν πενθώ..

Αν έχω επέτειο χαράς ή θλίψης. Και κάθε φορά ξεχνάω να ευχηθώ στους μισούς μου φίλους που γιορτάζουν, αλλά εκείνοι πάντα με συγχωρούν.

Άσπρο μαύρο -οι δυο όψεις της ζωής. Γιατί έτσι δεν είναι και η ζωή η ίδια; Το πιο μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν, σε σας που θυμάστε κι αγαπάτε το Φρέντυ και μου στέλνετε δυο λόγια τρυφερά.

Κάθε χρόνο. Τέτοια μέρα. Είμαι σίγουρη πως τον βλέπω να μου κλείνει το μάτι και να με χτυπάει τρυφερά στην πλάτη όπως έκανε πάντα.

Αν ήταν εδώ σήμερα, θα μου λεγε "Κοριτσάκι μου, το μόνο σου όπλο απέναντι στους μικρόψυχους, είναι το χιούμορ. Κράτα το γερά..."

Γελάστε λοιπόν αγάπες μου. 

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι ξινή...

Ναταλία 

To πρόβλημα της Μ

Είμαι η Μαριάννα, είμαι 30, έχω σχέση με το αγόρι μου τέσσερα χρόνια και αγαπιόμαστε.  Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα η αδελφή του. Ενώ είναι ωραία κοπέλα και θα μπορούσε να έχει όποιον θέλει είναι λίγο ψωνισμένη έως πολύ και σε όλους βρίσκει κουσούρια. Ο ένας της ξινίζει ο άλλος της βρωμάει. Κι αυτούς που θέλει τελικά τους φέρεται χαλιά για να μην ρίξει τα μούτρα της και φανεί ευάλωτη. Ο σύντροφος μου έχει αδυναμία στην αδελφή του και αγχώνεται πολύ για τα προσωπικά της αλλά δεν της το δείχνει και τόσο και τα λέει σε μένα. Εγώ κάνω λίγο παρέα μαζί της αλλά όχι πολύ στενή. Είμαστε και μικρή κοινωνία (στη Λαμία ζω) και όλοι λίγο πολύ βρισκόμαστε. Ότι ενώ είμαστε τέσσερα χρόνια, ο δικός μου δεν θέλει να προχωρήσουμε τη σχέση μας στο επόμενο βήμα για να αποκαταστήσει την αδελφή του πρώτα. ΚΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΛΕΩ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΟΤΕ ΑΝΤΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΗΣ. Είναι πολύ παραδοσιακός και θέλει την ευτυχία της αδελφής του γιατί είναι και ορφανοί από μπαμπά και νιώθει προστάτης οικογενείας. Συχνά δεν έχει καλή ψυχολογία, και δεν έχει όρεξη. Αυτό έγινε πιο έντονο τους τελευταίους μήνες που η αδελφή του χώρισε από σχέση και είναι στην κοσμαρα της. Εγώ τον αγαπώ και κάνω υπομονή, είμαι άνθρωπος κι εγώ. Τσακωνόμαστε, το αναγνωρίζει τα ξαναβρίσκουμε  αλλά θέλω να κάνει κάτι και να δείξει πως με σκέφτεται. Δεν θέλω να χωρίσουμε και ξέρω πως με αγαπάει. Ξέρω πως αν δεν είχε αυτό το προβλήτα ,θα περνούσαμε τέλεια και θα είχαμε παντρευτεί. Τι να κάνω; Να βάλω αγγελία για συνοικέσιο να της βρω εγώ άντρα μπας και κάνω κι εγώ οικογένεια; (μη γελάς το έχω σκεφτεί με τις φίλες μου).

Η απάντηση της Ναταλίας

Στην αρχή σκέφτηκα πως γυρίσαμε στη δεκαετία του 60, αλλά μετά σκέφτηκα.. "Οκ συμβαίνουν ακόμα αυτά..."

Είναι ωραίο να αγαπαει την αδελφή του ο φίλος μας και να θέλει να την .. Εχμ... αποκαταστήσει (τι λέξη!!) αλλά εσύ που κολλάς στο όλο πρόβλημα;

Αγαπιέστε περνάτε καλά; Συνεχίστε. Αν αυτό όμως αρχίσει να γίνεται πέραν του δέοντος κουραστικό για σένα (εσύ εγώ κι η αδελφή σου) τότε θα κάνεις συζήτηση. Ευγενική, γλυκιά αλλά αμετακίνητη.

Άλλο η ζωή σας άλλο της "κουνιάδας".

Αν τον δεις αμετακίνητο, μια 20ήμερη εξαφάνισή σου, ίσως τον συνεφέρει..

To πρόβλημα της Ν

Γεια σoυ Ναταλία,

Είμαι σε μια λίγο δύσκολη φάση γιατί νιώθω έτοιμη να γίνω μανούλα αν και νεαρή (25) αλλά δεν έχω σύντροφο και δεν είχα ποτέ. Ξέρω ότι κάπου εδώ γουρλώνεις τα μάτια και παθαίνεις σοκ αλλά είναι αλήθεια και νιώθω πολύ άσχημα γι' αυτό. Γνώρισα κάποιους αλλά δεν έγιναν σχέσεις, δεν ολοκλήρωσα ποτέ με κάποιον και δεν στάθηκα τυχερή να βρω έναν άνθρωπο για να μοιραστώ τη ζωή μου αλλά αυτή είναι η επιθυμία μου και πια είναι πιο έντονη από ποτέ. Φρόντιζα την οικογένεια μου που υπήρχαν κάποια θέματα γιατί είχα αναλάβει όλες τις ευθύνες, μετά σπουδές και ανακαλύπτω πρόσφατα πόσο τεράστιο κενό έχω και πως δε θα βρω ποτέ σύντροφο μόλις καταλάβει ότι θα είναι πρώτος όποτε μάλλον δεν έχω μέλλον σε τίποτα. Έχω μεγαλη ανάγκη να γνωρίσω τον άνθρωπο μου και θαυμάζω όλες εκείνες τις γυναίκες που τα έχουν καταφέρει. Ίσως επειδή είχες αρκετές σχέσεις  να μη μπορείς τόσο να συμμεριστείς το αίσθημα της αγωνίας μήπως αν δεν βρω ποτέ τον άνθρωπο μου δεν θα κάνω ούτε παιδιά όμως είναι λυπηρό και στενόχωρο. Βλέπω εγκύους και σκέπτομαι ότι Ίσις να μη το βιώσω ποτέ. Έχω αρχίσει να σκέπτομαι εναλλακτικούς τρόπους γνωριμίας όπως τα γραφεία συνοικεσίων ή τη βοήθεια ενός πνευματικού που όπως έχω ακούσει έχουν φέρει κοντά ανθρώπους. Αν και πιστεύω στο Θεό με τις εκκλησιές δεν έχω και πολύ στενή επαφή. Σκέπτομαι και τη λύση της εγκυμοσύνης με δοτή. Θέλω τόσο να αλλάξω τη ζωή μου άλλα δεν βρίσκω από που να το πιάσω. Έχω σκεφτεί και να μετακομίσω Αθήνα γιατί μένω εκτός μήπως αλλάξει κάτι άλλα πάλι τον εαυτό μας κουβαλάμε όπου και αν πάμε. καθημερινά στις σελίδες των μέσων κοινωνικής έρχομαι αντιμέτωπη με γάμους, βαφτισεις, γέννες ,εγκυμοσύνες, αρραβώνες, και είναι σαν σφαλιάρες γιατί σκέπτομαι τωρα αυτή πόσο καλύτερη είναι ή τι έχει και κατάφερε να παντρευτεί και να τη λατρεύει ο σύντροφος της; Εγώ όσοι γνώρισα ήταν μ*****ς και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν το σεξ γι αυτό κάποτε δεν μετανιώνω που δεν προχώρησα με όποιον τυχαίο γιατί σίγουρα θα είχα απογοητευτεί μετά. Χωρίς να σε ξέρω μου φαίνεσαι τόσο ντόμπρα, ειλικρινής και συνειδητοποιημένη στις επιλογές και αποφάσεις σου και ίσως με ξεμπερδέψεις κάπως!

Η απάντηση της Ναταλίας

Μου γράφεις πολλά κι είναι όλα τόσο σοβαρά και λεπτά στο χειρισμό τους. Κοίτα όμως από μόνη σου πόσο σωστά το θέτεις : "κι αν ακόμα φύγω κι έρθω στην Αθήνα τον εαυτό μας τον κουβαλάμε παντού" !Σ’ αυτό επικεντρώσου. Συμφωνώ απόλυτα πως στην περίπτωσή σου ένας ψυχολόγος θα βοηθούσε πιθανόν να βάλεις τα πράγματα στο μυαλό σου σε μια τάξη, αλλά πίστεψέ με μπορείς και μόνη σου ή με ένα-δύο καλούς φίλους. Αν η λαχτάρα σου για ένα παιδί είναι πραγματικά τόσο μεγάλη όσο μου γράφεις, τότε άκου το ένστικτο και την καρδιά σου. Αλλά άκουσέ με. Η ευθύνη και η φροντίδα ενός παιδιού είναι τεράστιας σοβαρότητας πράγμα. Μπορείς να ανταπεξέλθεις; 

Και γιατί να βιαστείς τόσο πολύ να φέρεις στον κόσμο ένα νέο άνθρωπο χωρίς να δώσεις μια ευκαιρία στον εαυτό σου να βρει τον δικό του άνθρωπο; Λες και σε πήραν τα χρόνια και φοβάσαι πως μετά τη στροφή ο δρόμος είναι αδιέξοδο;

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις κορίτσι μου! Από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να αλλάξουν τα πάντα. Αρκεί να το θες. Μόλις 25 χρονών είσαι.. Όλα είναι μπροστά σου. Γίνε μόνο λίγο πιο κοινωνική και μη φοβάσαι να βγεις απ το καβούκι σου!

Πλησίασε για να σε πλησιάσουν. Σου εύχομαι γρήγορα να κρατάς στην αγκαλιά σου το μωρό που τόσο λαχταράς. Αλλά κάτω απ τις "σωστές" συνθήκες...

Το πρόβλημα της Κ

Ναταλία μου, θέλω τη γνώμη σου για κάτι. Να μου πεις τι θα έκανες εσύ στη θέση μου γιατί σε αγαπώ και σε εμπιστεύομαι πολύ. Είμαι 28 χρονών και έχω σχέση με το αγόρι μου από τα 20. Μένουμε μαζί και έφτασε ο καιρός να κάνουμε το επόμενο βήμα και να παντρευτούμε. Αλλά τώρα κολλάω λίγο με την ιδέα του γάμου, έχω πρόβλημα. Μήπως χάνω τη ζωή μου; Μήπως δεν έχω ζήσει πολλές εμπειρίες; Μήπως αν παντρευτώ μετά θα χάσω πράγματα που θα κάνουν φίλες μου; Και επίσης αυτός είναι ο πρώτος μου άντρας δεν έχω ξανακάνει έρωτα με κανένα. Μήπως όμως χαλώ τη ζωή μου αν δεν τον παντρευτώ; Με αγαπάει τον αγαπαω με προσέχει κλπ αλλά μήπως  μήπως μήπως; Έχω δευτέρες σκέψεις, τι να κάνω;

Η απάντηση της Ναταλίας

Να μην το κάνεις! Αν από τώρα έχεις δεύτερες σκέψεις, στο δεύτερο χρόνο του γάμου τι θα συμβεί ; Και σκέψου ότι εσύ στα 28 σου νοιώθεις ότι δεν έχεις ζήσει ακόμα αρκετά πράγματα, είσαι από τα 20 με τον ίδιο άνθρωπο. Που μπορεί να ναι ο καλύτερος στη γη, δεν το συζητώ. Να ναι το άλλο σου μισό.

Αλλά αν ήσουν σίγουρη για όλα αυτά, δεν θα σουν τώρα τόσο διστακτική. Καμιά φορά, παντρεύεσαι τον πρώτο άνθρωπο που γνωρίζεις στη ζωή σου και λες "τέλειωσε, εδω είμαι δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο" και ζεις μαζί του για πάντα. Αλλά πες μου. Πόσο συχνά συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Παίρνω το ρίσκο να σου πω : ξανασκέψου το. Ζήσε μαζί του όσο είσαι ευτυχισμένη και χαρούμενη αλλά μην φλερτάρεις ακόμα με τη μονιμότητα.... Φοβάμαι να μην το μετανιώσετε αργότερα που ένα διαζύγιο θα ναι πιο οδυνηρό.

Περιμένω τα mail σας στο: natalia@daphne.gr

Ναταλία.

Ιnfo: Την Ναταλία Γερμανού την απολαμβάνετε καθημερινά στο Sfera 102,2 μέσα από την ραδιοφωνική της εκπομπή με τον Βασίλη Δρυμούση, Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00 -20:00 και στην εκπομπή "Μη χανόμαστε" στο κανάλι "Ε" κάθε Σάββατο στις 23:00.

Μπορείτε να τη βρείτε στο: twitter.com/nataliagermanou και στο Instagram: natalia_germanoy

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR