counter

Μάρδας: Δεν έβγαλα χρήματα στο εξωτερικό μετά τον Ιανουάριο

Μάρδας: Δεν έβγαλα χρήματα στο εξωτερικό μετά τον Ιανουάριο
Μάρδας: Δεν έβγαλα χρήματα στο εξωτερικό μετά τον Ιανουάριο

Δημήτρης Μάρδας

Όσα λέγονται για μένα δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την αλήθεια και πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έβγαλε στο εξωτερικό 80.000 ευρώ, τον περασμένο Μάρτιο.

Η Bild, σε σημερινό της δημοσίευμα κατονομάζει τον Έλληνα υπουργό, αναφέροντας ότι «Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απογοητεύει όλο και περισσότερο με την πολιτική του, ενώ μέλη της κυβέρνησής του φαίνεται να χάνουν την εμπιστοσύνη τους... Ένας αναπληρωτής υπουργός φέρεται να μετέφερε από ελληνικό λογαριασμό στο Λουξεμβούργο 80.000 ευρώ, όπως αναφέρει η εφημεριδα "Θεσσαλονίκη". Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω υπουργός είναι ο Δημήτρης Μάρδας. Ο κορυφαίος πολιτικός είναι αναπληρωτής του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ρισκάρει ένα ενδεχόμενο Grexit με τις διαπραγματεύσεις του με τους Ευρωπαίους δανειστές. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που ο Μάρδας θέλησε να στείλει τα χρήματα του στο εξωτερικό. Στο Λουξεμβούργο τα λεφτά του θα είναι ασφαλή από μια πιθανή έξοδο από το ευρώ, αντίθετα με την Ελλάδα και την επιστροφή στη δραχμή».

Μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή κίνηση προς οποιαδήποτε τράπεζα του εξωτερικού από τον Ιανουάριο και μετά κι αυτό αποδεικνύεται από τις κινήσεις των λογαριασμών του. Πρόσθεσε ότι θα δοθεί στον Πρωθυπουργό  αντίγραφο του Πόθεν Έσχες που κατατέθηκε τον Απρίλιο όπως και αντίγραφα των κινήσεων των λογαριασμών του από τον Ιανουάριο και μετά. Επίσης, όπως είπε, έχει ζητήσει  από την τράπεζα με την οποία συνεργάζεται βεβαίωση που να αναφέρεται ότι μετά τον Γενάρη δεν υπάρχει κίνηση λογαριασμών προς το εξωτερικό.

Ο κ. Μάρδας συμπλήρωσε πως η τελευταία κίνηση ήταν τον περασμένο Νοέμβριο ή Δεκέμβριο στέλνοντας πολύ λίγα χρήματα στο εξωτερικό, καθώς η κόρη του επρόκειτο να φύγει για μεταπτυχιακό, αλλά όχι σε τράπεζα του Λουξεμβούργου. "Είναι όλα τα χρήματά μου φορολογημένα κανονικότατα" πρόσθεσε.

Ο κ. Μάρδας πρόσθεσε ότι δεν ήθελε να απαντήσει νωρίτερα στα δημοσιεύματα καθώς δεν τον κατονόμαζαν και συμπλήρωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: Antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR