counter

Τι συζήτησαν Τσίπρας – Λαγκάρντ

Τι συζήτησαν Τσίπρας – Λαγκάρντ
Τι συζήτησαν Τσίπρας – Λαγκάρντ

Τσίπρας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ήταν η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η ρευστότητα και τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων, όπως είναι το δημοσιονομικό κενό και το ασφαλιστικό.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον Θανάσης Τσίτας, στο ΔΝΤ υπάρχει δυσαρέσκεια για την τακτική των δηλώσεων που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση και στον τρόπο που καλύπτει επικοινωνιακά τις διαπραγματεύσεις.

Θωρούν ότι το Μαξίμου περνάει μια εικόνα προς την κοινή γνώμη που δεν αντικατοπτρίζει, όπως λένε την πραγματικότητα. Οι ανακοινώσεις που βγάζει η ελληνική κυβέρνηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, όπως λένε χαρακτηριστικά, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και με αυτά που διαδραματίζονται στις Βρυξέλλες. 

Το Ταμείο φαίνεται ενοχλημένο από τις διαρροές από ελληνικής πλευράς που το εμφανίζουν ότι στυλώνει τα πόδια λόγω των «κόκκινων γραμμών» για το εργασιακό και το ασφαλιστικό. 

Αξιωματούχος που μίλησε στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι η Αθήνα επικοινωνιακά «θολώνει» την πραγματικότητα, αφού για το ΔΝΤ το πραγματικό πρόβλημα των διαπραγματεύσεων είναι το δημοσιονομικό κενό και το πρωτογενές πλεόνασμα. «Εκεί είναι το πρόβλημα, γιατί εκεί πρέπει να παρθούν μέτρα», είπε στον ΑΝΤ1 αξιωματούχος του ΔΝΤ. 

Η εκτίμηση των τεχνοκρατών είναι ότι στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά, το Ταμείο θα μπορούσε να δείξει μια ευελιξία προς την Αθήνα, αν τα έβρισκαν σε μακροοικονομικό πλαίσιο. 

Όμως μετά και την αποκάλυψη των Financial Times ότι ο Πολ Τόμσεν ανακοίνωσε στο Eurogroup της Ρίγας ότι με βάση τα στοιχεία που του έχει δώσει μέχρι σήμερα η Αθήνα φαίνεται να υπάρχει ένα έλλειμμα 1,5%, αντί ενός πλεονάσματος της τάξης του 3% η λήψη μέτρων φαντάζει αναπόφευκτη για το ΔΝΤ.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR