counter

Φλέγεται η Βαλτιμόρη

Φλέγεται η Βαλτιμόρη
Φλέγεται η Βαλτιμόρη

Βαλτιμόρη

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μεταδίδει ότι οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βαλτιμόρης προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε ένα νεόδμητο γηροκομείο στο ανατολικό τμήμα της πόλης, όπου χθες Δευτέρα σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια με αποτέλεσμα να κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να κινητοποιηθεί η Εθνοφρουρά για να αποκατασταθεί η τάξη.

Η νέα υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς σε ανακοίνωσή της η οποία δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο καταδίκασε τις “παράλογες πράξεις βίας” οι οποίες σημειώθηκαν χθες μετά την κηδεία ενός νεαρού Αφροαμερικανού ο οποίος πέθανε ενώ κρατείτο μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία. Η Λιντς πρόσθεσε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να προσφέρει όποια βοήθεια του ζητηθεί.

“Καταδικάζω τις παράλογες πράξεις βίας από ορισμένα πρόσωπα στη Βαλτιμόρη οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνδρες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, να καταστραφούν περιουσίες και να διαταραχθεί η κοινωνική ειρήνη στην πόλη”, τόνισε στην ανακοίνωσή της η Λιντς, η οποία ορκίστηκε νωρίτερα χθες.

Η ίδια πρόσθεσε: “θα διαθέσω όλους τους πόρους του υπουργείου Δικαιοσύνης για την προστασία των ανθρώπων που απειλούνται, την έρευνα για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν και την εξασφάλιση του τέλους της βίας”.

Η πολιτεία Μέριλαντ, όπου ανήκει διοικητικά η Βαλτιμόρη, κινητοποίησε πολλές χιλιάδες αστυνομικούς και στρατιώτες της Εθνοφρουράς για την αποκατάσταση της τάξης στην πόλη, όπου νωρίτερα τουλάχιστον 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν δήλωσε ότι 500 αστυνομικοί έλαβαν τη διαταγή να αναπτυχθούν στη Βαλτιμόρη. Εξάλλου, τόνισε ότι ζήτησε να σταλούν ενισχύσεις αποτελούμενες από 5.000 αστυνομικούς στην περιοχή.

Η στρατηγός Λίντα Σινγκ της Εθνοφρουράς τόνισε από τη δική της πλευρά ότι 5.000 στρατιώτες θα αναπτυχθούν “μαζικά”, άμεσα στη Βαλτιμόρη, για να συνδράμουν την αστυνομία.

Η νέα Αμερικανίδα υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την κατάσταση στη Βαλτιμόρη και τόνισε πως το υπουργείο της είναι έτοιμο να προσφέρει κάθε βοήθεια στις τοπικές αρχές, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Στην ίδια ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας αναφέρεται ότι ο Ομπάμα συνομίλησε με την δήμαρχο της Βαλτιμόρης, Στέφανι Ρόλινγκς-Μπλέικ, σχετικά με τις ταραχές.

Τουλάχιστον επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια, ο ένας εκ των οποίων δεν έχει ακόμη ανακτήσει τις αισθήσεις του, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας στην πόλη.

Η τοπική ομάδα μπέιζμπολ, η Οριόλες, ανακοίνωσε ότι ακυρώνει κατόπιν διαβούλευσης με την αστυνομία έναν αγώνα που επρόκειτο να δοθεί το βράδυ της Δευτέρας (πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ώρα Ελλάδας) εξαιτίας των ταραχών.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR