counter

Νέο θρίλερ με 300 μετανάστες στη Μεσόγειο

Νέο θρίλερ με 300 μετανάστες στη Μεσόγειο
Νέο θρίλερ με 300 μετανάστες στη Μεσόγειο

Μετανάστες

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης έλαβε έκκληση για βοήθεια από έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε ένα πλοιάριο στο οποίο επιβαίνουν περισσότεροι από 300 μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό στη Ρώμη, ο άνθρωπος που έκανε την έκκληση δήλωσε ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι επιβαίνουν στο πλοίο του, το οποίο βυθίζεται, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 20 από τους μετανάστες που βρίσκονται στο πλοιάριο είναι νεκροί.

Ο ΔΟΜ επεσήμανε ότι υπάρχουν τρία πλοία που μεταφέρουν μετανάστες δίπλα δίπλα στη Μεσόγειο, όμως πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει ακριβώς σε ποια ύδατα πλέουν.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, το λιμενικό «δεν διαθέτει τα μέσα για να τους διασώσει αυτή τη στιγμή», καθώς υπάρχει έλλειψη πόρων εξαιτίας της βύθισης ενός άλλου πλοίου νωρίς χθες Κυριακή στα ανοικτά της Λιβύης, από το ναυάγιο του οποίου αγνοούνται εκατοντάδες άνθρωποι.

Όπως σημείωσε ο ΔΟΜ, «το λιμενικό είναι πιθανό να προσπαθήσει να στείλει εμπορικά πλοία» προς το σημείο όπου βρίσκεται το πλοιάριο που βυθίζεται. Κάτι που δεν θα είναι εύκολο, διότι, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός, κάποια εμπορικά πλοία «δεν επιθυμούν να συνεργαστούν».

Κι όλα αυτά ενώ οι ιταλικές αρχές συνεχίζουν την τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό των μεταναστών που αγνοούνται μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Λαμπεντούζα.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR