counter

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής
Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής

Χρυσή Αυγή

Διακόπηκε για τις 7 Μαϊου η δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία θα διεξαχθεί στην ίδια αίθουσα. Το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία ενόψει του διορισμού συνηγόρου υπεράσπισης για έναν από τους κατηγορούμενους που δεν είχε.

Λίγο νωρίτερα, αναγνώστηκε ο κατάλογος των μαρτύρων, που υπερβαίνουν τους 100, μεταξύ των οποίων πατέρας του Παύλου Φύσσα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος και οι γονείς του Πακιστανού εργάτη Σ. Λουκμάν, που δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν και θύματα επιθέσεων που αποδίδονται στους κατηγορούμενους.

Το δικαστήριο μέσω ενός συστήματος τηλεδιάσκεψης που μετέδιδε μόνο ήχο εκφώνησε τους πέντε προστατευόμενους μάρτυρες ως "προστατευόμενος μάρτυρας Α'" κλπ και ακούστηκε να απαντούν ο ένας μετά τον άλλον "παρών".

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού έκανε έκκληση να μεταφερθεί η δίκη αλλού, επικαλούμενος τα σχολεία και τους μαθητές. Η εισαγγελέας είπε ότι συμφωνεί εν μέρει αλλά είναι θέμα της πολιτείας. Για την αίθουσα τελετών του Εφετείου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα γιατί γίνονται άλλες δίκες και πρότεινε να ξεκινήσει η δίκη στις φυλακές και στο μέλλον να μεταφερθεί.

Η Πρόεδρος ωστόσο ανέφερε ότι το θέμα θα εξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση, καθώς δεν έχει νομιμοποιηθεί ακόμα η πολιτική αγωγή που ξεκίνησε να θέτει το αίτημα ούτε μπορεί να παρέμβει σε αυτή τη φάση ο δήμαρχος ή η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ που ήταν στο δικαστήριο και ζήτησε το λόγο αναφορικά με την αίθουσα.

Η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής άρχισε με παρόντες στο δικαστήριο 44 κατηγορούμενους, από τους 69.

Δεν προσήλθαν στο δικαστήριο ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος και οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους βουλευτές.

Παρόντες από την, κατά το κατηγορητήριο, διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης ήταν μόνο οι βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Κατά την ανάγνωση του καταλόγου των κατηγορουμένων, δηλώθηκε στο δικαστήριο ότι ένας εξ αυτών, ο Αντώνιος Μπολέτης, έχει αποβιώσει.

Από τον πρωί στον Κορυδαλλό είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας περιμετρικά των Φυλακών Κορυδαλλού. Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν εξονυχιστικούς ελέγχους ενώ όποιος δεν είχε διαπίστευση δεν μπορούσε να προσέλθει στο χώρο της δικαστικής αίθουσας αλλά και έξω από αυτήν.

Προς τις φυλακές Κορυδαλλού κατευθύνεται η μεγάλη πορεία κατά της Χρυσής Αυγής στην οποία συμμετέχουν τοπικές αρχές, συνδικαλιστικές ενώσεις και αντιφασιστικές οργανώσεις. Η πορεία διασχίζει τη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη, κατά μήκος της οποίας έχουν παραταχθεί δυνάμεις της Αστυνομίας, με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Μικρή ομάδα οπαδών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής την κόρη του κατηγορούμενου Νίκου Μιχαλολιάκου, την Ουρανία Μιχαλολιάκου, έχει περιορισθεί στην οδό Σολωμού, πάνω από το σχολικό συγκρότημα της περιοχής. Στόχος της αστυνομίας είναι να μην υπάρχει ούτε οπτική επαφή με τις αντιφασιστικές πορείες.

Από το πρωί, ελικόπτερο της αστυνομίας υπερίπταται πάνω από τον χώρο των φυλακών Κορυδαλλού, στα πλαίσια των ισχυρών μέτρων ασφαλείας.

Στο μεταξύ, επίθεση εναντίον φοιτητών, κάποιοι εκ των οποίων είναι μάλιστα μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατήγγειλε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κορυδαλλού, Μιχάλης Ευθυμιάδης.

Όπως είπε ο κ. Ευθυμιάδης, μπροστά στην είσοδο του κτιρίου όπου διεξάγεται η δίκη, την ώρα που 4-5 φοιτητές κατέβαιναν από λεωφορείο στη συμβολή των οδών Χειμάρας και Μικράς Ασίας, δέχθηκαν, όπως ανέφερε, επίθεση από «φουσκωτούς». Κάποιοι από τους φοιτητές τραυματίσθηκαν και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Νίκος Ορφανός προπηκαλίστηκε από "κουκουλοφόρους" την ώρα που περπατούσε, προκειμένου να μπει στον χώρο της δίκης.

Παράλληλα, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε οπαδό της Χρυσής Αυγής, ο οποίος οδηγούσε μηχανή, στη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη, στο ύψος του δημοτικού πάρκινγκ. Οι αντιεξουσιαστές, τού έσπασαν τη μηχανή, τον έριξαν κάτω και η Αστυνομία τον φυγάδεψε σε ένα κατάστημα. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αρκετοί από τους περίπου 100 αντιεξουσιαστές κρατούν καδρόνια και ρόπαλα στα χέρια.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR