counter

Όταν σε μια σχέση παράγεται αλλά και καταναλώνεται ενέργεια…

Όταν σε μια σχέση παράγεται αλλά και καταναλώνεται ενέργεια…
Όταν σε μια σχέση παράγεται αλλά και καταναλώνεται ενέργεια…

Σε μία σχέση ρέει ενέργεια, αυτό λίγο πολύ το γνωρίζουμε όλοι. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζουμε είναι ότι, μπορεί να υπάρξει εγκλωβισμένη ενέργεια, αν δεν έχει εκτονωθεί. Ας το πάρω όμως από την αρχή. Είχα μία συζήτηση με μία φίλη μου ψυχολόγο, την Κωνσταντίνα Παππά, η οποία, μου είπε κάτι πολύ ενδιαφέρον και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας. Την ρώτησα γιατί κάποιες φορές, χωρίζουμε και νοιώθουμε αμέσως, ανακούφιση και κάποιες άλλες, ενώ στην ουσία ο χωρισμός, ήταν η μόνη λύση και η απόφαση προμελετημένη νιώθουμε θυμό ή λύπη. Η απάντησή της ήταν για μένα τουλάχιστον αφοπλιστική. Μου είπε ότι μέσα στη σχέση άλλοτε παράγονται πράγματα και άλλοτε καταναλώνονται. Στη συνέχεια, μου εξήγησε ότι : Παράγονται πράγματα όταν π.χ. το ζευγάρι έχει δημιουργήσει κάτι μαζί, όπως συζήσει, κάνει παιδί, δεν τα βρήκαν στην πορεία, αλλά ο κύκλος αν θες έκλεισε. Από την άλλη εννοώντας καταναλώσει πράγματα, μου εξήγησε ότι το ζευγάρι έχει ζήσει έντονη συναισθηματική, λεκτική και σεξουαλική ζωή, που και πάλι η τόσο έντονη επικοινωνία τελικά, τους εξάντλησε και αποφάσισαν να τερματίσουν την σχέση.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση, να μην έχει ούτε παραχθεί, ούτε καταναλωθεί ενέργεια, δηλαδή, το ζευγάρι να έζησε μια ουδέτερη κατάσταση, να μην δημιούργησαν κάτι μεταξύ τους, ούτε και να έζησαν έναν παθιασμένο έρωτα. Σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται ένας από τους δυο, αν όχι και οι δυο, να αισθανθεί απογοήτευση ή και χάσιμο χρόνου, καθώς όπως προανέφερα η κατάληξη ήταν μια εγκλωβισμένη ενέργεια, που δεν εκτονώθηκε.   

Ωστόσο, η αγάπη και ο έρωτας είναι η πηγή όλων των καλών συναισθημάτων .Συναισθήματα ενθουσιασμού, έξαψης και πάθους, μας αποφέρουν μια ζωή από αυτά τα συναισθήματα, αν τα επιλέγουμε. Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την δύναμη των καλών συναισθημάτων, ανεβάζοντας την ένταση τους, ενισχύοντάς τα, ηθελημένα. ΄Ετσι, εντείνουμε τον ενθουσιασμό μας και όσο περισσότερη αγάπη εκπέμπουμε, τα επακόλουθα που θα μας έρθουν θα είναι το λιγότερο θεαματικά. Χρειάζεται απλά να βιώνουμε κατ΄επιλογή έντονα τη χαρά,  τον έρωτα, τον ενθουσιασμό και να δημιουργούμε όμορφες σκέψεις. Καθώς όμορφες σκέψεις μπορεί να δημιουργεί μόνο ένας ευτυχισμένος και θετικός άνθρωπος. Αντιθέτως, ο δυστυχισμένος ή αρνητικός άνθρωπος βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στις αρνητικές του σκέψεις.

Αποτέλεσμα η αγάπη είναι η ύψιστη κυρίαρχη δύναμη της ζωής. Μέσω των καλών συναισθημάτων έλκουμε τα όμορφα πράγματα που προορίζονται να ζήσουμε και μέσω των αρνητικών συναισθημάτων καλούμαστε να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε αποσυνδεθεί από την θετική μας δύναμη.

Για να κλείσω με το παράδειγμα που ξεκίνησα. Οι σχέσεις οφείλουν να μας κάνουν ευτυχισμένους. Σίγουρα θα υπάρξουν προκλήσεις, αλλά θα τις αντιμετωπίσουμε για να ωριμάσουμε και να βγούμε νικητές. Για να είμαστε ευτυχισμένοι. Για να είμαστε ολοκληρωμένοι. Για να είμαστε με τον σύντροφο που προορίζεται να μας προσφέρει αγάπη, άνευ όρων, όπως και εμείς σε εκείνον...

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR