counter

Ο Νίκος Βέρτης στο FTHIS.GR: H μεγάλη αλλαγή στη ζωή του, οι συνεργασίες και ο... ψυχολόγος

Ο Νίκος Βέρτης στο FTHIS.GR: H μεγάλη αλλαγή στη ζωή του, οι συνεργασίες και ο... ψυχολόγος
Ο Νίκος Βέρτης στο FTHIS.GR: H μεγάλη αλλαγή στη ζωή του, οι συνεργασίες και ο... ψυχολόγος

Νίκος Βέρτης

Από τη Νάνσυ Μητροπούλου

Την Δευτέρα 2 Μαρτίου, η οικογένεια της Ηeaven Music υποδέχτηκε το Νίκο Βέρτη. O τραγουδιστής και ο Γενικός Διευθυντής της Heaven Music Σπύρος Σταμούλης επισφράγισαν τη συνεργασία τους το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία της εταιρίας, σε ενθουσιώδες κλίμα. Το ταλέντο και η ευγένεια συναντήθηκαν στο πρόσωπο του Νίκου Βέρτη κάνοντάς τον ιδιαιτέρως αγαπητό στο κοινό και η νέα συνεργασία του δεν μπορεί παρά να αποτελεί γεγονός στα μουσικά πράγματα του ελληνικού μουσικού στερεώματος.

Το FTHIS.GR βρέθηκε στην επισημοποίηση της συνεργασίας του τραγουδιστή με την Heaven Music και εκείνος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις με αυθορμητισμό.

Τι σας έκανε να πείτε το ναι στην Heaven Μusic; Πότε αναμένεται ο δίσκος, τι συνεργασίες θα γίνουν σε αυτόν;  Η αλήθεια είναι ότι είναι και λίγο έκπληξη και για μένα αυτή η νέα συνεργασία. Ίσως γιατί δεν περίμενα τόσο γρήγορα να κάνω αυτή την αλλαγή γιατί είμαι λίγο παραδοσιακός. Κολλάω στις συνήθειές μου. Αλλά για να αλλάξω κάτι, πρέπει να υπάρχει κάτι πολύ δυνατό. Βρήκα έναν άνθρωπο όπως είναι ο Σπύρος (σσ Σταμούλης), με έπεισε και πίστεψα ότι μπορώ να συνεργαστώ μαζί του. Ο τρόπος που μίλησε για όλη την ομάδα και γι'αυτά που πρόκειται να κάνουμε, με έπεισε. Τα συμβόλαια κάποιες φορές είναι σε δεύτερη μοίρα. Τα φτιάχνουν άνθρωποι, για να τα χαλάσουν οι άνθρωποι. Αυτά που δεν χαλάνε είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Οι ανθρώπινες σχέσεις ζουν για πάντα. Αν συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε, θα έχουμε μια μακρά διάρκεια. Όσο για το νέο δίσκο, σωστή δουλειά είναι να κυκλοφορήσεις μια παραγωγή όταν θα είσαι έτοιμος. Όταν θα αξίζει τον κόπο. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι ή ως και μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε την δισκογραφική δουλειά.

Μιλήστε μας για την περιοδεία που ετοιμάζεται στο εξωτερικό τις επόμενες ημέρες. Την Τετάρτη πετάμε. Πάμε για πέντε εβδομάδες, για 12 συναυλίες. Αμερική, Καναδά και κλείνουμε με Αυστραλία. Για δεύτερη φορά κάνω το γύρο του κόσμου. Μια πολύ όμορφη εμπειρία. Είναι νομίζω ό,τι πιο σημαντικό απολαμβάνουμε εμείς οι καλλιτέχνες στην καριέρα μας. Τουλάχιστον για τους Έλληνες, είναι η περιοδεία σε Αμερική και Αυστραλία. Δεν θα μιλήσω για την Ευρώπη, μιας και εκεί μεγάλωσα κι εγώ, στην Ολλανδία, αλλά στην Αυστραλία γίνεται κάτι πολύ συγκινητικό, μιας και βλέπεις τους Έλληνες να διασκεδάζουν και το 2015. Οι Έλληνες που έρχονται να διασκεδάσουν κλαίνε και γελάνε.

Η κρίση άλλαξε τους όρους στις συνεργασίες σας τα τελευταία χρόνια; Σε ποιο βαθμό σας επηρέασε; Εγώ ποτέ δεν ήμουν δέσμιος του οικονομικού στη δουλειά μου. Την δουλειά μου την ξεκίνησα από αγάπη και θα μπορούσα να την κάνω όχι μόνο χωρίς να πληρώνομαι, αλλά θα πλήρωνα κιόλας. Στις συναυλίες που έκανα πέρσι, όχι μόνο δεν έβγαλα λεφτά, αλλά έβαλα και από την τσέπη μου. Κι αυτό νομίζω ότι είναι το πιο ικανοποιητικό. Παρακολουθούσα μια εκπομπή και έλεγε ότι «οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές, όπως και οι ηθοποιοί, πεινούσαν. Αυτός που «πεινάει» είναι καλύτερος σε απόδοση, αυτός που χορταίνει χάνει την απόδοσή του. Κι εμείς χορτάσαμε, όποτε λέω γιατί να χάσω την απόδοσή μου; Γυρίζω την πλάτη στο οικονομικό και αφοσιώνομαι στην αγάπη μου και την τέχνη μου.

Κρατάτε την προσωπική σας ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ένας γάμος είναι στα σχέδιά σας;  Προέρχομαι από μια παραδοσιακή οικογένεια. Ο γάμος είναι στόχος ζωής. Δεν υπάρχει στα άμεσα σχέδιά μου ο γάμος. Όμως το ελπίζω και το εύχομαι

Την Κυριακή 1 Μαρτίου ήταν η τελευταία βραδιά των εμφανίσεών σας με την Ελένη Φουρέιρα. Τι θα έχετε να θυμάστε από αυτή τη συνεργασία και τι ετοιμάζετε στο μέλλον; Η Ελένη είναι άψογη. Στην σκηνική της παρουσία, απίστευτη. Αλλά με όλα τα παιδιά που συνεργαστήκαμε φέτος  και με τον επιχειρηματία του νυχτερινού προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο. Μας στήριξε και μας πίστεψε και προσπάθησε να βγει άρτιο αποτέλεσμα. Όταν παίρνεις το ρίσκο να κάνεις ωραία πράγματα,  βλέπεις τον κόσμο ξαφνικά να εκτιμά αυτό που κάνεις. Αυτό σου δίνει την δύναμη να προσπαθείς να κάνεις κάτι καλύτερο.

Η επιστροφή στην Ελλάδα μετά την περιοδεία θα συνοδευτεί από συναυλίες και εμφανίσεις; Δεν το ξέρω ακόμα, γι' αυτό αφήνουμε ένα ερωτηματικό. Το χειμώνα ενδέχεται να είμαι πάλι στο Κέντρο Αθηνών. Είναι αλήθεια είναι ότι τελειώνοντας τις εμφανίσεις στο μαγαζί, ήθελα να ξεκουραστώ, να αφοσιωθώ στη δισκογραφία, και βλέποντας και κάνοντας.

Γιατί οι θαυμαστές σας, σας φωνάζουν «ψυχολόγο»; Παρακολουθώ τα social media πολλές φορές και την αγάπη που μου δείχνουν. Πολλές φορές, βλέποντας αυτά που ετοιμάζουν για μένα στο διαδίκτυο γίνομαι και εγώ ψυχολόγος του εαυτού μου. Έχει πλάκα όλο αυτό. Η δουλειά των καλλιτεχνών είναι να είναι «ψυχολόγος». Πρέπει να «παράγουμε» αισιοδοξία. Ακόμα με τα… «καψουροτράγουδα».

Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι το πιο δύσκολο πράγμα είναι να βρεις τραπέζι στο Βέρτη την Κυριακή; Μόνο χαρά μπορεί να νιώθει κανείς. Παρ’όλα αυτά, εγώ εύχομαι να δουλεύουν όλα τα μαγαζιά, όλοι συνάδελφοί μου και επιχειρηματίες γιατί όλοι κάνουμε την ίδια δουλειά. Εύχομαι να κάνουν πάντα κάτι καλύτερο από μένα, να τους βλέπω και να ζηλεύω και να γίνομαι καλύτερος. Όταν έχεις κάτι καλύτερο απέναντί σου σε πιάνει ο εγωισμός σου.


 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR