counter

Fantasia: Η κορυφαία ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney στο θέατρο Badminton

Fantasia: Η κορυφαία ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney στο θέατρο Badminton
Fantasia: Η κορυφαία ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney στο θέατρο Badminton

Fantasia

Η κορυφαία ταινία κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, η θρυλική Φαντασία της Disney, συναντά στο Θέατρο Badminton την πρώτη ορχήστρα της χώρας, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε μια μεγαλοπρεπή γιορτή εικόνων, χρωμάτων και βέβαια μουσικής: Φαντασία – Live in Concert!

Η Φαντασία – Live in Concert αποτελεί μια μοναδική σύμπραξη animation και κλασικής μουσικής: οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών –οι κορυφαίοι Έλληνες μουσικοί– ερμηνεύουν ζωντανά επιλεγμένα μέρη από τη μουσική επένδυση της Φαντασίας και της συνέχειάς της, της Φαντασίας 2000, παράλληλα με την προβολή των αντίστοιχων αποσπασμάτων από τις δύο ταινίες. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο διεθνούς φήμης Έλληνας μαέστρος και Διευθυντής της ΚΟΑ, Στέφανος Τσιαλής.

Όταν ο ιδιοφυής Walt Disney ετοίμαζε την εμπνευσμένη Φαντασία (1940), σε συνεργασία με τον περίφημο μαέστρο Leopold Stokowski και με τη συνδρομή εκατοντάδων ταλαντούχων καλλιτεχνών, είχε κάτι πολύ συγκεκριμένο κατά νου: σκοπός του ήταν να συνδυάσει τις πιο προχωρημένες τεχνικές animation αλλά κι ένα υψηλών προδιαγραφών εικαστικό αποτέλεσμα, με τη διαχρονική αξία της κλασικής μουσικής – κι όλα αυτά, σ’ ένα απολαυστικό φιλμ, γεμάτο χιούμορ και χάρη, που να απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Και το πέτυχε απόλυτα: η επιτυχία της ταινίας εδώ και επτά δεκαετίες υπήρξε τόση, που σήμερα η Φαντασία αναγνωρίζεται ως ένα αριστούργημα όχι μόνο των κινουμένων σχεδίων, αλλά της 7ης τέχνης συνολικά, σφραγίζοντας την έννοια της οικογενειακής ψυχαγωγίας για έναν ολόκληρο αιώνα. Η Φαντασία γνώρισε μια εφάμιλλη συνέχεια το 1999, με τη Φαντασία 2000, ένα φιλμ που επιμελήθηκε προσωπικά ο ανιψιός του Walt, ο Roy Disney, και που συνδύασε το παραδοσιακό «χειροποίητο» animation με την ολοκαίνουρια, τότε, ψηφιακή τεχνολογία.

Για τη μουσική επένδυση της Φαντασίας, ο Disney κι ο Stokowski επέλεξαν, πολύ σοφά, ορισμένα από τα γνωστότερα και πιο αγαπητά μέρη σπουδαίων κλασικών έργων: έργα των Bach, Beethoven, Tchaikovsky, Stravinsky, Schubert κ.ά. έντυσαν τις απαράμιλλης αισθητικής σκηνές της ταινίας, ενώ για τη Φαντασία 2000 επιλέχθηκαν εξίσου σημαντικοί συνθέτες, όπως ο Shostakovich, ο Elgar, αλλά και ο George Gershwin.

Παραστάσεις: 15-31 Μαρτίου Κάθε Σάββατο & Κυριακή: 12.00 & 15.00 Κάθε Τρίτη: 20.00

Εισιτήρια: Α Ζώνη 18€, Β Ζώνη 13€, Γ Ζώνη 9€

Προπώληση: 210 8840600| www.abcd.gr www.viva.gr | καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots & ΙΑΝΟΣ

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR