counter

Είδα τις περιβόητες "50 αποχρώσεις του γκρι" και μεταδίδω...

Είδα τις περιβόητες "50 αποχρώσεις του γκρι" και μεταδίδω...
Είδα τις περιβόητες "50 αποχρώσεις του γκρι" και μεταδίδω...

50 αποχρώσεις του γκρι

Είχα αγοράσει τα εισητήρια εδώ και δύο βδομάδες. Μόλις έμαθα ότι ξεκίνησε η προπώληση και το μοιράστηκα μαζί σας, φρόντισα να εξασφαλίσω μια θέση για μένα και την κολλητή μου.

Βραδάκι Κυριακής, επιλέξαμε την πιο μεγάλη αίθουσα αλυσίδας κινηματογράφων, πήραμε μπόλικες προμήθειες σε pop corn, nachos και αναψυκτικά, βγάλαμε φωτογραφίες και βουλιάξαμε στα καθίσματά μας. Και η ταινία ξεκίνησε. Να σημειώσω πως τόσο εγώ, όσο και η κολλητή μου είχαμε διαβάσει και τα τρία βιβλία οπότε σχεδόν ξέραμε τι θα βλέπαμε.

Έχω να σου πω ότι η ταίνια είναι πάρα πολύ καλή και κυλά εξαιρετικά ευχάριστα. Πολύ όμως. Ακριβώς αυτό που περίμενα να δω ως κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου βιβλίου. Μια παρατήρηση, θα ήταν ίσως πως θα ηθελα γρηγορότερο μοντάζ και πιο πολλές σκηνές απο την καθημερινότητα των πρωταγωνιστών όταν δεν ειναι μαζί, κάτι που υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στο βιβλίο. Το σεξ ειναι τόσο - όσο κι αν κάποιους τους σόκαρε, (εξαιρώντας το δωμάτιο ψυχαγωγίας σαφώς), θα αρχίσω να αμφιβάλλω για τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων σήμερα. Άκουσα πολλά σχόλια, βασισμένα στις "50 αποχρώσεις της ημιμάθειας", κυρίως από άντρες για την έλλειψη σκηνών σεξ. Δεν ξέρω γιατί υπήρχε διάχυτη η εντύπωση πως η ταινία ακροβατεί στα όρια του πορνό, αλλά θεωρώ ατόπημα το να μην έχεις διαβάσει ένα βιβλίο ή τουλάχιστον να μην ξέρεις την κεντρική ιστορία του, προτού δεις την κινηματογραφική μεταφορά. Ειδικά αν έχεις και άποψη μετά για το αν μεταφέρθηκε σωστά ή όχι και αν είχε ελλείψεις! Σίγουρα δε μιλάμε για κινηματογραφικό επίτευγμα, ούτε για μια ταινιάρα υψίστου επιπέδου, αλλά αυτό που υποσχέθηκε το στόρι του βιβλίου, το προσφέρει απλόχερα.

Οι "50 αποχρώσεις" είναι η ιστορία ενός πανίσχυρου κούκλου με περιέργα παιδικά χρόνια που ερωτεύεται ένα απλό κορίτσι και βλέπουμε τα προβλήματα που έχουν για να είναι μαζί σαν κανονικό ζευγάρι. Αυτό λέει η τριλογία, αυτό δειχνει η ταίνια. Το σεξ είναι ένα σημαντικό στοιχείο, αλλά κατ' ουσίαν side order. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να φτιαχτείτε σεξουαλικά ή περιμένετε να δείτε πορνό, μπείτε σε κάποιο σχετικό site στο Internet χωρίς να δώσετε 7€ για εισητήριο. Αν με ρωτάτε, αξίζει να το δείτε. Κι εγώ θα πάω να το ξαναδώ. Και βέβαια περιμένω το δεύτερο μέρος σε κανένα χρόνο από τώρα...

Η Νάνσυ Παραδεισανού είναι η διευθύντρια του WWW.FTHIS.GR

Επικοινωνήστε μαζί της στο: nparadeisanou@daphne.gr, Twitter: Nansou

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR