counter

Ντέμης Ρούσσος: Αυτή ήταν η ζωή του θρύλου της μουσικής

Ντέμης Ρούσσος: Αυτή ήταν η ζωή του θρύλου της μουσικής
Ντέμης Ρούσσος: Αυτή ήταν η ζωή του θρύλου της μουσικής

Έφυγε από τη ζωή ο Ντέμης Ρούσσος σε ηλικία 68 ετών το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιανουαρίου στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Η παρουσία του στο χώρο της μουσικής άφησε το δικό της στίγμα και η απώλειά του δεν μπορεί παρά να αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο του ελληνικού και διεθνούς πενταγράμμου.  Ο Ντέμης (Αρτέμιος) Ρούσσος γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Όταν ήρθε στην Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει σε μουσικά συγκροτήματα χωρίς να λαμβάνει την αναγνώριση που θα λάμβανε λίγα χρόνια μετά. Με το συγκρότημα «Αphrodite’s Child» έγινε ευρύτερα γνωστός και η μουσική του πορεία άρχισε να ανθίζει.  Σε ηλικία 17 ετών συμμετείχε στο συγκρότημα «Τhe Idols» ενώ αργότερα χάρισε τη φωνή του σε τραγούδια του συγκροτήματος “We Five”. Μετά την διάλυση των «Αprodite’s Child”, άρχισε η  solo καριέρα του και απογειώθηκε τη δεκαετία του 70’. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1973, το “Forever and Ever” σκαρφάλωσε στα charts της Ευρώπης. Ακολούθησαν μεγάλες μουσικές επιτυχίες και το 1982  εξέδωσε το βιβλίο 'A Question of Weight' ("Είναι θέμα βάρους"), μαζί με την Veronique Skawinska, στο οποίο ασχολήθηκε με το θέμα της παχυσαρκίας.

Το 2002 έκανε περιοδεία στην Αγγλία η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Τέλος, τον Σεπτέμβριο του 2013, παρασημοφορήθηκε από την Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής. Στην μνήμη όσων αγάπησαν τη μουσική του θα παραμείνει για πάντα..."Forever and ever".

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR